03.28.2024

2022’nin başından beri Rusya’dan işgal altındaki Filistin’e 20 bin Yahudi göç etti

Siyonistlere ait medya organlarının yayınladığı rapora göre, daha önce yüzlü sayılarla ifade edilen, Rusya’dan işgal altındaki Filistin topraklarına yahudi göçü son aylardaki hızlı sıçrama ile binlere çıktı.

İbranice Yisrael Hayom gazetesinin yayınladığı rapora göre son dönemde, yahudilerin Filistin topraklarına nakledilmesi işinin başını çeken Yahudi Ajansı ile Rusya yönetimi arasında yaşanan gerginlikle beraber gün yüzüne çıkan bilgiler Rusya’dan nakledilen yahudi sayısında çok büyük bir artış olduğunu ortaya koyuyor.

İsrail Göç ve Entegrasyon Bakanlığı’nın tuttuğu kayıtlara göre, Rusya’dan göç edenlerin sayısı 2021 yılında 7 bin 824’ü bulurken, bu sayı 2022’nin başından itibaren 19 bin 168’e ulaştı.

Kayıtlara göre geçen yıl en fazla göçün olduğu Ekim ayında 1248 kişi göç ederken, bu yıl özellikle Şubat ayından itibaren aylık ortalama üç binden fazla kişi göç etti. Bunda da Yahudi Ajansı’nın Rusya-Ukrayna Savaşı’nı istismar ederek Rusyalı yahudileri işgal altındaki Filistin topraklarına göçe teşvik etmesinin önemli rolü olduğu tahmin ediliyor.

Yisrael Hayom gazetesi, İsrail’in siyasi çevrelerinde Rusya lideri Putin’in ciddi şekilde hava irtibatını kesebileceği ve İsrail’e uçuşları durdurabileceği konusunda endişe bulunduğunu dile getirdi.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi