09.27.2024

Mansur Yavaş: Cumhurbaşkanlığı tartışmalarından Rahatsızım

Cumhurbaşkalığına aday olup olmayacağı bir süredir tartışma konusu olan Mansur Yavaş “Çok rahatsızım” ifadesini kullandı ve 6’lı masanın aday belirleme sürecini hatırlatarak “Ders alınması lazım” dedi.

Ekrem İmamoğlunun istinafta devam eden ‘ahmak davası’, ‘siyasi yasak’ kararıyla beraber bir süredir devam eden İmamoğlu ve Yavaş arasında Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda tartışmalar olduğu konusu birkez daha gündeme getirildi.

‘Gündemin Meşgul Edilmesinden Rahatsızım’

Mansur Yavaş, adaylık meselesinin zamanı gelince konuşulması gerektiğini, gazeteciler ve danışmanlar tarafından tahrik edici, fitne meydana getirecek açıklamaların yapıldığını, bu tartışmaların gündemi meşgul etmesinden rahatsız olduğunu dile getirdi. Yavaş açıklamasının devamında ,” “Televizyonda konuşulacak konu halkın yaşadığı mağduriyetler. Bunların önüne geçmeye bizim hakkımız yok ki! Ben tek kelime etmiyorum bu konuda” dedi. Ayrıca “İstifa gibi bir düşüncem yok, olur mu öyle şey! Hayır, hayır, hayır…” diyen Yavaş, bir kez daha “güçlendirilmiş parlamenter sisteme” dönülmesi gerekliliğini ifade etti.

‘Ders Alınması Lazım’

Mansur Yavaş “İki yıl 2023’e gelirken Altılı Masa’da aday kim olacak tartışmasını yaşadık. İktidar cenahı bunu eksiksiz devam ettirdi bu tartışmayı. Bundan bir ders alınması lazım. Şimdi bakıyorum; tahrik edici açıklamalar yapılıyor, gazeteciler, danışmanlar fitne çıkaracak açıklama yapıyorlar. Bir iki sefer açıklama yapıldı ama orada kaldı ama susturulmaları gerekiyor” diye konuştu.