09.27.2024

Lübnan’dan 21 Günlük Ateşkes Çağrısına Olumlu Yanıt

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İşgalci İsrail ile Lübnan arasındaki çatışmaların durdurulması ve diplomasiye dönülmesi için 21 günlük acil ateşkes çağrısında bulunan uluslararası açıklamayı memnuniyetle karşılayarak, en önemli şeyin Tel Aviv’in çağrıya vereceği yanıt ve bu çağrıya olan bağlılığı olduğunu vurguladı.

Lübnan resmi ajansı NNA’den gelen bilgilere göre, Başbakan Mikati, Lübnan’da geçici ateşkes sağlanması yönündeki ortak çağrıyı memnuniyetle karşıladı.Başbakan Mikati, önemli olanın, İsrail’in uluslararası kararları uygulamaya bağlı kalması olduğunu dile getirdi.

ABD ve Fransa öncülüğünde içerisinde Avrupa Ülkeleri ve diğer 8 ülkenin dahil olduğu açıklamada, İsrail ile Lübnan arasındaki çatışmaların durdurulması ve diplomasiye alan açılması için 21 günlük acil ateşkes çağrısı yapıldığı bildirilmişti.

650 Şehit Verildi

Siyonist İsrail ordusu, 23 Eylül Pazartesi gününden itibaren Lübnan’ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenlenmişti. Saldırılar sonucunda Lübnan Sağlık Bakanlığından gelen verilere göre, ülkeye yönelik artan hava saldırılarında 650 kişi öldü.