09.29.2024

Alparslan Hoca: Nasrallah’ın Şehadeti, Ümmet İçin Bir Uyanış Olmalı

Alparslan Hoca Hasan Nasrallah’ın şehadeti üzerine X platformunda taziye mesajı yayımladı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, siyonist İsrail’in düzenlediği bir saldırıda şehit oldu. Alparslan Kuytul Hoca, bu üzücü olayla ilgili bir taziye mesajı yayımladı. Nasrallah’ın Filistin davası uğruna yıllardır mücadele ettiğini ve bu uğurda büyük fedakarlıklar yaptığını vurguladı.

Alparslan Hoca, Nasrallah’ın sadece Lübnan halkı için değil, Kudüs ve Filistin için de önemli bir lider olduğunu belirtti. Oğlu Hadi Nasrallah’ı daha önce Siyonist güçlere karşı kaybeden liderin şehadetinin, Allah katında kabul olmasını diledi.

Mezhepçilik yapmanın sırası değil!

İslam âleminin liderlerini eleştiren Alparslan Hoca, işgalci İsrail’in saldırılarının sadece kınanmakla geçiştirilemeyeceğine dikkat çekti. Müslümanların, İsrail’e karşı gerçek bir güç göstermeden, işgalin sona ermeyeceğini unutmamaları gerektiğini ifade etti. Mezhepçilikten uzak durulması gerektiğini vurgulayan Hocaefendi, bu tür ayrılıkların Müslümanların birliğini tehdit ettiğini belirtti.

Son olarak, Alparslan Kuytul, Nasrallah’ın şehadetinin, ümmetin uyanışına ve direnişin güçlenmesine vesile olmasını umduğunu söyledi.

Alparslan Kuytul Hoca’nın yayımladığı mesaj tamamı şu şekilde:

Alparslan Kuytul Hocaefendi’den Hasan Nasrallah Hakkında Taziye Mesajı

Filistin davası uğrunda çok uzun yıllardır İsrail’e karşı mücadele eden Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail tarafından yapılan kalleş bir saldırı ile şehit edildiğini üzüntü ile öğrendim. Ailesine, sevenlerine ve İsrail’e karşı mücadele veren tüm Müslümanlara başsağlığı diliyorum.

Siyonistleri Lübnan cephesinde birçok kez mağlup eden, sadece Lübnan halkı için değil Kudüs davası ve Filistin halkı için de mücadele veren, “Canımız pahasına Gazze’yi desteklemeye ve onun onurlu halkını savunmaya devam edeceğiz” diyen, oğlu Hadi Nasrallah’ı Siyonist İsrail’e karşı cephede şehid veren ve bu uğurda kendisi de şehit edilen Hasan Nasrallah’ın şehadetini Rabbim kabul etsin.

Şu açık bir gerçektir ki İsrail’in bu kadar azgınlaşmasından ve meydanı boş bularak bir yıldır yaklaşık elli bin Müslümanı katletmesinden İsrail saldırılarını sadece kınayan ve hiçbir somut adım atmayan İslam aleminin tüm idarecileri sorumludurlar. Sürekli “İsrail, savaşı genişletmek istiyor” diyen ve sanki bu tuzağa düşmemek için cevap vermiyorlarmış gibi beyanatlarda bulunmak suretiyle korkaklıklarını örtbas etmek isteyenler, böylesi saçma gerekçelerle hiçbir şey yapmayıp katliamı seyreden ve Hamas’ı yalnız bırakanlar bu katliamlardan sorumludurlar. Müslümanlar, gerekirse İsrail’e savaş açmayı göze almadıkça ve İsrail’e gerçek bir güç göstermedikçe Filistin işgalinin de İsrail’in katliamının da bitmeyeceğini unutmamalı ve artık her şeyi göze almalıdırlar.

Gazze’de ve Lübnan’da bu ümmetin çocukları, kadınları ve erkekleri katledilirken bugün mezhepçilik yapmanın ya da bazı siyasi meselelerde farklı bakış açılarına sahip olunduğu için birbirimizi yalnız bırakmanın sırası değildir. Unutulmamalıdır ki İsrail, Sünni ve Şii ayrımı yapmaksızın Müslümanları katletmekte ve bizim bu ihtilaflarımızdan istifade etmektedir.

Allah Azze ve Celle bu ümmetin onurunu koruyan ve bu uğurda hayatını adayan İslami Hareketlerin liderlerini ve onlarla birlikte mücadele veren direniş erlerini korusun ve muzaffer eylesin. Bu cinayet vesilesiyle İslami direniş örgütlerinin kendi aralarındaki ihtilafları bırakarak Siyonist katillere karşı birlikte mücadele kararını vermelerini nasip eylesin. Rabbim Hasan Nasrallah’ın şehadetini ümmetin uyanışına ve direniş saflarının kuvvetlenmesine vesile kılsın.