03.28.2024

Alparslan Hoca’ya Son Konuşmasından Dolayı Hücre Cezası!

Alparslan Kuytul Hoca’ya, ailesiyle yaptığı son telefon konuşması sebebiyle hücre cezası verildiği öğrenildi!

Ağrı Patnos L Tipi Cezaevinde delilsiz tutukluluğu devam eden Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca’nın, cezaevinden ailesiyle yaptığı son konuşma sebebiyle 3 günlük hücre cezasına çarptırıldığı paylaşıldı.

Yaptığı son telefon konuşmasında Cumhurbaşkanına yönelik herhangi bir söylemde bulunmadığını vurgulayan avukatı; “Müvekkilin konuşmasını istemeyenler, konuşmalarına yasaklar getirdiler. Konuşmasına yasaklar getirerek susturamayınca bu defa hücre cezası vererek susturmaya çalışıyorlar.” İfadeleriyle durumu aktardı.

Yaşananların tam bir hukuk garabeti olduğunu açıklayan Avukat Bilal İpek, sosyal medya üzerinden ceza kararını paylaştı.

İpek: “Müvekkilimiz Alparslan Hocaya bir ceza daha verdiler. Bu sefer 3 GÜN HÜCRE CEZASI…

Müvekkilin konuşmasını istemeyenler, konuşmalarına yasaklar getirdiler. Konuşmasına yasaklar getirerek susturamayınca bu defa hücre cezası vererek susturmaya çalışıyorlar.
Ceza Kararı;

Cezaevi İdaresinin verdiği karar tam bir hukuk garabeti!
Müvekkilin konuşmasında Cumhurbaşkanına karşı herhangi bir söylem olmamasına rağmen Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddia edilmiştir.

Bu sebeple de ceza veremeyeceğini anladıkları için kurum görevlilerine hakaretten ceza verdiler.

Öncelikle müvekkilin konuşmasında kesinlikle ne cumhurbaşkanına ne de başkasına hakaret bulunmamaktadır.
Ayrıca Cumhurbaşkanı kurum görevlisi değildir.

Bu kararın neresinden tutsanız elinizde kalır.

Sonuç olarak müvekkilin seçime yakın konuşmasını istemiyorlar. Susmasını istiyorlar ama ceza verecek madde de bulamıyorlar. Bu sebeple alakasız maddelerden saçma cezalar veriyorlar.

Diğer tüm kararlara yaptığımız gibi bu haksız ve vicdansız karara da itirazlarımızı yapacağız. Temennimiz, infaz hakimliğinin bu cezayı da kaldırması yönünde olacaktır.
Yok eğer ceza kaldırılmaz ise biz itirazlarımızı en üst makama kadar yapacağımızı bildiririz.”

İşte o konuşma;