04.25.2024

Alparslan Kuytul Hoca ve Tutuklu 4 Furkan Hareketi Mensubunun Mahkeme Tarihi Belli Oldu!

Avukat Bilal İpek, Alparslan Hoca ve 4 Furkan Hareketi mensubunun OHAL nedeniyle ertelenen davasının yeni duruşma tarihini açıkladı.

Türkiye’de yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ilan edilen OHAL nedeniyle deprem bölgesindeki tüm mahkemeler iki ay ertelendi. Aylardır hukuksuz gerekçelerle tutuklu bulunan Alparslan Hoca ve 4 Furkan Hareketi mensubunun 30-31 Mart 2023’te görülmesi gereken ikici duruşması da OHAL nedeniyle ertelendi. Alparslan Hoca’nın Avukatı Bilal İpek, 15 Haziran 2023 tarihine ertelendiğini duyurarak sosyal medya hesabından tepki gösterdi!

“Asıl mesele tutukluluğu uzatmak!”

Avukat Bilal İpek, tutuklu bulunduğu günden beri Ağrı Patnos Cezaevinde birçok hak ihlaliyle karşı karşıya kalan Alparslan Hoca ve 4 arkadaşı için verilen yeni duruşma tarihinin başka bir zulüm olduğunu ifade etti. Avukat İpek şunları kaydetti:

“Alparslan hoca ve tutuklu 4 Furkan gönüllüsünün yargılandığı mahkeme depremden dolayı 30,31 Mart tarihnde görülmeyecek Diğer duruşmanın ise 15 Haziran’a gün verildiğini fark ettik! İlk duruşması 13 ocakta olmuş ve 5 tutuklusu olan bir mahkeme bu kadar uzak bir tarihe ertelenir mi! Normalde tutuklanması bile hukuksuz ve boş bir dosyada mahkemeyi uzatarak tutukluluk süresini mi uzatmaya çalışıyorsunuz! Madem öyle o zaman tutuksuz yargılayın! Bu kişilerin tutuklu yargılanmasını gerektirecek birşeylerini mi gördünüz? Hayır! Asıl mesele tutukluluğu uzatmak…”

Semra Kuytul Hocahanım’dan Tepki!

Semra Kuytul Hocahanım, Twitter hesabından yaptığı açıklamada karara tepki gösterdi! Hocahanım, verilen tarihin tutukluluğu uzatma girişimi olduğunu ifade ederek yargısız infaz olduğunu açıkladı. Hocahanımın açıklaması şöyle:

“Allah bunları bildiği gibi yapsın! Sözde işadamı ile yolun sonu göründü, şimdi ne kadar içerde tutarsak kâr davası güdüyorlar. Hakim bey! Böyle kaç davada tutuklu yargılıyorsunuz acaba! Var mı başka bir misali.. Ortada suç yok, delil yok ama vicdansızca yargısız infaz var!”

“Çıkıp ekranlara konuşuyorlar ama bu memleketin dini değerlere apaçık sahip çıkan mümtaz bir alimini hapiste tutarak seçime gidiyorlar.. Bizim adımız FURKAN, Soyadımız da; HAKSIZLIKLA MÜCADELE! Bizi kendileri ile uğraştırmasalardı iyiydi ama kendileri bilir.. #Unutturmayacağız

Büyük bir maharetle(!) ve büyük bir istikrarla(!) toplumun her kesimini karşılarına alıyorlar! Sonra başka çare kalmayınca tehditler havada uçuşuyor! #ZulümBiteneKadar #Unutmayacağız #Unutturmayacağız #AlparslanHocayaÖzgürlük