04.26.2024

Alparslan Kuytul Hoca’nın Hukuksuz Tutukluluğun Yıl Dönümü!

Ne Olmuştu?

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca geçen yıl 9 Mayıs günü sabah saatlerinde gözaltına alınmış, 8 saat tutulduğu gözaltının ardından hakkında tutukluluk karar çıkmıştı. Dolandırıcı olduğu ortaya çıkan Koray Sarısaçlı’nın kimliği belirsiz 4 kişi tarafından kaçırılıp 13 gün sonra serbest bırakılmasıyla ilgili açılan davada, Alparslan Hoca’ya yönelik delilsiz iddialar üzerinden yakalama kararı çıkarılmıştı.

Dolandırıcı Sarısaçlı, ortaya çıktığı ilk zamanlar kendisini kaçıranların Furkan Hareketi mensuplarıyla alakası olmayan, dövmeli kimseler olduğu yönünde ifade vermiş, daha sonra aldığı tehditler üzerine ifadesini değiştirip; 13 gün rehin tutulduğunu, işkence gördüğünü, zorla 7 milyon dolarlık senet imzalatıldığını ileri sürmüştü. Yürütülen soruşturma kapsamında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Alparslan Hoca, sabah Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, gasp, adam yaralamaya azmettirme” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Adana Adli Tıp Birimi’ndeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen Alparslan Hoca, savcılıkta verdiği ifadenin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Avukatının O Süreçte Yaptığı Açıklama!

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Bilal İpek; “Koray Sarısaçlı ilk ifadesinde ‘beni kaçıranlar bunlar değildi’ diyordu. Ne olduysa birkaç ay sonra ifadesini değiştirdi. İfadesini değiştirdikten 6-7 ay sonra ise müvekkilim gözaltına alındı.” Demişti.

Semra Hocahanım İddialar Hakkında Ne Demişti?

Semra Kuytul Hocahanım olay üzerine şu açıklamalarda bulunmuştu: “Bu adam (Koray Sarısaçlı) ve karısını kirli tezgahları sebebiyle Allah’a havale ediyoruz! Allah’ın düşmanları ile birlik oldular, Allah’ın dini uğrunda gayret edenlere savaş açtılar… Bu Allah’ın gayretine dokunur!” Alparslan Hoca’nın ise savcılık ifadesinde şu cümleleri kullandığı paylaşılmıştı: “Bu kaçırılma olayının benimle bir alakası yok. Koray Sarısaçlı’nın ifadeleri ise tamamen soyut. Bu olay düzmece olabilir. Bu işi birtakım güçlerin planladığını düşünüyorum.”