04.26.2024

Bahçeli’nin, Alparslan Kuytul Hoca’ya Yönelik Mesnetsiz İfadelerine Açılmak İstenen Tazminat Davası Reddedildi!

Adana Emniyeti, 20 Mart günü Furkan Hareketi mensuplarının gerçekleştirmek istediği özgürlük yürüyüşüne vahşice saldırmış, birçok masum vatandaşın canına kast etmiş, sokak ortasında dehşet saçmıştı.

Dünya gündemine giren olay hakkında birçok kişi açıklamada bulunmuş ve yaşananları sert ifadelerle kınamıştı.

Türkiye tarihine giren vahim olayın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, insanlığa ve kanunlara uygun davranmayan Adana Emniyeti’nin yanında yer almış, vahşi saldırganlar hakkında; “Kendilerinin alnından öpüyorum” açıklamalarında bulunmuştu.

Aynı açıklamanın devamında Furkan Hareketi mensupları ve Hareket Lideri Alparslan Kuytul Hoca hakkında mesnetsiz ifadeler kullanan Bahçeli:

“Bu din ta…., bu aj.. pro… kanunsuz eylemlerine şerefli Türk polisi zamanında müdahale etmiş, bize göre devletin hükümran asfı isabetle gösterilmiştir. Asayişsizliğe izin ve icazet verilmemiştir. Sözde vakfın me…. başkanının İçişleri Bakanımıza yönelik iza…. saldırıları, iff….. hakaretleri ve hay…. itibar suikastları bizim nezdimizde yok hükmündedir, hatta ayaklarımızın altındadır” hakaretlerini sarf etmişti.

Haddi aşan hakaret ve ithamların ardından tazminat davası açmak isteyen Alparslan Hoca ve Furkan Hareketi mensuplarının başvurularının reddedildiği, tüm bu hakaretlerin mahkemece yok sayıldığı öğrenildi!