04.19.2024

Bakan Soylu Tekirdağ merkezli operasyon yapıldığını duyurdu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tekirdağ merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, terörist başı Abbas kod adlı Duran Kalkan’ın yakın korumalığını yapan ve 14 Mayıs’ta Yeşil Sol Partinin sandık müşahidi olan kişinin de bulunduğu 24 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:”Bugün şafak vaktinde, Tekirdağ merkezli 5 ilde yaptığımız eş zamanlı operasyonda, terörist başı Abbas kod adlı Duran Kalkan’ın yakın korumalığını yapan ve aynı zamanda 14 Mayıs’ta Yeşil Sol Partinin sandık müşahidi olan kişinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Başkanlığımıza, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığına, İl Emniyet Müdürlüklerimize ve kahraman polislerimize tebrikler.”

HDP VE DBP’Lİ ESKİ İLÇE BAŞKANLARI DA GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde polis ve jandarma ekipleri tarafından ‘Terör örgütüne yardım ve yataklık’ iddiasıyla sabah saatlerinde birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda Nusaybin ilçesinde HDP eski ilçe eş başkanı Ş.K., Çölova köyü muhtarı F.A. ve F.D., Kızıltepe ilçesinde DBP eski ilçe eş başkanı M.D. ve M.Y. ile S.İ. gözaltına alındı.