04.26.2024

Başakşehir’de ördek çalmakla suçlanan Zuheyri: Onları biz büyüttük

Başakşehir’deki bir parkın göletinde ördek çaldıkları iddiasıyla sosyal medyada gündeme gelen Iraklı kardeşler, söz konusu ördekleri 3 ay önce evde beslemek için aldıklarını söyledi.

İstanbul Başakşehir’de göletteki ördekleri çantasına koyarak çaldığı yönünde sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından, hayvanların sahibi Zeynep El Zuheyri konuştu: “Yavru halde aldık ve büyüttük. Komşular rahatsız oldular. Rahatsızlıktan dolayı biz de oraya bırakmak istedik.”  

Geçen pazar günü sosyal medyada bir kadının Başakşehir’deki bir göletteki ördekleri çantasına koyduğu yönünde görüntüler paylaşıldı. Yabancı uyruklu kadınların ‘ördek çaldığı’ şeklinde paylaşılan görüntüler üzerine emniyet çalışma başlattı. Çalışmalar sonucunda görüntülerdeki kadının Irak uyruklu Zeynep El Zuheyri olduğu tespit edildi. El Zuheyri emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 

Fatih’teki evinde açıklama yapan Zeynep El Zuheyri, ördekleri kardeşiyle birlikte yaklaşık 3 ay önce Eminönü’nden yavru halde aldıklarını ve evlerinde büyüttüklerini söyledi.

 Ördeklerin büyüyünce çok ses çıkarmaya başladığını aktaran El Zuheyri, “Komşular sesten rahatsız olduklarını söylediler. Biz de ördekleri, daha önce gezmeye gittiğimiz Başakşehir’deki parkın göletine bırakabileceğimizi düşündük” dedi.

El Zuheyri, parktaki görevlilerin kendilerine, “Evde büyüyen, daha önce suya girmemiş ördekleri gölete bırakırsanız ölürler” dediğini aktardı.

El Zuheyri sözlerini şöyle sürdürdü: “Görevlilerin uyarısından sonra ördekleri tekrar yanımızdaki taşıma çantalarına koyduk. O sırada çevredekiler fotoğrafımızı çekmeye başladı. Onlara ördeklerin bize ait olduğunu, fotoğrafımızı çekmemelerini söyledik ama bizi dinlemediler. Daha sonra da polis geldi ve konuyla ilgili ifademizi aldı.” 

Zeynep El Zuheyri, tekrar eve götürdükleri ördekleri bundan sonrası için uygun bir hayvan barınağına bırakmayı düşündüklerini ifade etti.