04.23.2024

Çin zulmünü ortaya koyan görüntüler! Uygur Türklerine zorla bayrak töreni

Çin’in Sincan bölgesinde yaşayan Uygur Türklerine yönelik yıllardır süren zulmüne ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Türk ve İslam dünyasının sessiz kaldığı ‘soykırım’ın yeni videosunda, Uygur Türklerinin asker ve polisler eşliğinde bayrak törenine katılmaya zorlandığı görülüyor.

Çin’in Sincan bölgesinde yaşayan Uygur Türkleri ve diğer azınlıklara uyguladığı zulmün başka bir boyutu, sosyal medyada paylaşılan yeni bir görüntüyle ortaya çıktı.

‘ZORUNLU BAYRAK TÖRENİ’

Doğu Türkistan’ın Taşkurgan ilçesindeki bir köyde çekilen videoda, Uygur ve Tacik vatandaşların asker ve polisler eşliğinde bayrak törenine katılmaya zorlandığı görülüyor. Törenin her pazartesi düzenlendiği belirtilen videoda vatandaşların drone ile izlenmesi dikkat çekiyor.

‘TERÖRLE MÜCADELE’ BAHANESİ

İnsan hakları grupları Çin’i, Doğu Türkistan’da yaklaşık 10 milyon olan Uygur Türklerine karşı gözaltı kamplarında zorunlu çalıştırmayla beraber suistimaller yapmakla suçluyor. Çin, Sincan bölgesindeki kampları savunarak terörle mücadele ve azınlıklara mesleki eğitim sağlama açısından çok önemli olduğunu söyledi.