04.19.2024

Derste hükümetin deprem politikasını eleştiren öğretim görevlisi hakkında soruşturma açıldı

Yalova Üniversitesi’nde çevrimiçi ders sırasında hükümetin deprem politikasını eleştiren öğretim görevlisi Ç.K. hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Kahramanmaraş ve Hatay depremleri sonrasında toplumun büyük kesimini etkileyen bazı kararlar alındı. Bunlardan biri de üniversitede uzaktan eğitime geçilmiş olması…

Bu bağlamda, Yalova Üniversitesi’nde çevrimiçi ders veren ve bu esnada hükümetin deprem politikasını eleştiren öğretim görevlisi Ç.K. hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Bianet‘te yer alan habere göre; Ç.K., 10 Mart’ta gerçekleştirdiği dersinde, “İnsanlar korkunç durumdaydı, barınmaya, suya ihtiyaçları vardı ama hükümet bunları sağlamadı. Ancak Haluk Levent, bu insanlara yardım etmek için elinden gelenin en iyisini yapıyor” dedi.

KURUM İÇİN SORUŞTURMA
Yalova Üniversitesi Rektörlüğü konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
“Üniversitemize mensup bir öğretim görevlisinin 10.03.2023 tarihinde çevrimiçi gerçekleştirdiği derste, 11 ilimizde yaşanan deprem felaketinin ardından depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için devletin yardımda bulunmadığını ifade ettiği dezenformasyon içeren sözleri nedeniyle öğretim elemanı hakkında kurum içi soruşturma süreci başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”