04.23.2024

Eğitimciler MEB’in kararına tepkili: Yeterli öğretmen yok

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 27 Mart’tan itibaren Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya’da ilkokul, ortaokul ve liseleri kademeli olarak açma kararı aldı. Eğitimciler ise MEB’in kararına tepki gösterdi. Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “MEB sadece ‘Bakın okulları açtık, hayatı normale çevirdik’ demek için okulları açıyor. Bunun adı ‘Mış gibi yapmak’” dedi.

Eğitimciler MEB’in kararına tepkili: Yeterli öğretmen yok
Eğitim-İş Kahramanmaraş ve Hatay şube başkanları ise kentlerde yeterli sayıda öğretmenin bulunmadığına ve barınma sorununun devam ettiğine dikkat çekti. Özbay, “O bölgede sağlıklı bir eğitim ortamı sağlanmış değil. MEB sadece ‘Bakın okulları açtık, hayatı normale çevirdik’ demek için okulları açıyor. Aslında ‘mış gibi yapıyorlar’. Hâlâ çadırı olmayanlar, temiz suya ve sağlık hizmetlerine ulaşamayanlar, elektrik sıkıntısı yaşayanlar var” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Sen Başkanı Nejla Kurulu “MEB, evsiz kalan öğretmenlerin ve öğrencilerin yaşam ve eğitim hakkı sorununun çözümüne ilişkin ortaya somut bir planlama koyamamıştır” değerlendirmesinde bulundu.

‘100 BİN ATAMA YAPILMALI’
Eğitim-İş 1 No’lu Hatay Şube Başkanı Mustafa Günal ise “Yayladağı’ndaki 30 bin nüfus 200 bine yükseldi. Öğrenci nüfusu artacak. Eylül ayı için en az 100 bin atama yapılmalı” dedi.