04.20.2024

Emniyet, 20 Mart Sokak İşkencesinin Delillerini Karartmaya Çalışıyor!

Furkan Hareketi Mensuplarının, 20 Mart’ta uğradığı kanlı sokak İşkencesinin görüntülerinin savcı tarafından istendiği ancak emniyetin görüntüleri vermediği öğrenildi!

Emniyet Delil Karartmaya Mı Çalışıyor?

Furkan Hareketi mensupları, 20 Mart’ta hukuksuz tutukluluğu devam eden 8 arkadaşı için anayasal haklarını kullanarak “Adalet ve Özgürlük Yürüyüşü” gerçekleştirmek istemiş ancak Adana Emniyeti’nin skandal müdahalesine maruz kalmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dahi “Bu kadar da olmamalıydı!” sözleriyle tepki verdiği olayda polis; plastik mermi, biber gazı ve coplarla aralarında çocukların da bulunduğu savunmasız vatandaşlara kanlı sokak işkencesi gerçekleştirmişti.

Hareket mensupları, maruz kaldığı ölümcül saldırı hakkında onlarca adliyede suç duyurusunda bulunmuş, yapılan cani müdahalenin faillerinin ceza almasını talep etmişti. Olay, uzun süre dünya ve Türkiye gündeminde tartışmalara konu olmuştu.

Mart ayında yapılan suç duyuruları hakkında savcının, emniyetten birçok bilgi içeren müzakere istediği ancak emniyetin olayın görüntülerini savcılığa iletmediği öğrenildi.

Avukatlar söz konusu durum hakkında, yapılan hukuksuzluğun üstünün örtülmeye çalışıldığı yönünde düşüncelerini belirterek; 8 aydır savcılığa verilmeyen delillerin, zaman aşımıyla karartılmak istendiğini ifade etti.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Semra Kuytul Hocahanım ise şu cümlelere yer verdi:

“20 Mart olayı zihinlerde çok taze bir çok insan uzaktan seyrettiği halde o günü hatırlayınca hala ağlıyor Şikayetçi olduk. Böyle apaçık bir olayda emniyet delil karartma çabasında gibi savcılığın istediği bilgileri 8 aydır vermiyor!

O gün yaklaşık bin kişi yaralandı, sokak ortasında işkenceye uğradı. Yüzlerce kişi olarak savcılığa şikayette bulunduk.. Savcılık olayı araştırmak üzere bir birimi görevlendirdi ve kamera görüntüleri ve tanıklar dahil araştırma istedi.. Ama emniyetten hala tık yok!”

Furkan Hareketi mensuplarının 20 Mart’ta yaşadığı işkenceye yönelik paylaşılan video, olayın dehşetini bir kez daha gözler önüne serdi!