09.08.2024

Furkan Hareketi Mensuplarının Başlattığı Meal Okuma Programına Yoğun İlgi!

Furkan Hareketi mensuplarının 1 Temmuz tarihinde başlattığı meal okuma programına ilgi artarak devam ediyor.

Her gün 20 sayfa meal okuması, Pazar günleri ise yetiştirilemeyen sayfaları telafi etmesi beklenilen okuyucuların, yaz sürecinde 2 defa meal hatmi yapması bekleniyor. Yaz döneminde gerçekleştirilen okuma faaliyetlerinin yanısıra her hafta pazartesi akşam saat 21.00’de yapılan online deneme sınavlarıyla pekiştirmeler yapılıyor.

Haftalık okuma programı Twitter’da açılan “MealOkuyorum” isimli sayfadan takipçileriyle paylaşılıyor. Aynı sayfa üzerinden paylaşılan deneme sınavlarının linki, herkese açık erişim olarak sunuluyor.

2 ay sürecek olan programda ilk olarak nüzul sırasına göre okuma (ayetlerin indirilme sırası), Ağustos ayına gelindiğinde ise tertip sırasına göre okuma yapılması planlanıyor. Programın, Eylül ayı itibariyle Alparslan Kuytul Hoca’nın gerçekleştireceği derslerle sürdürüleceği belirtiliyor.

Programın geliştirilmesinde çok fazla emeği olan Alparslan Hoca; yapılan okumalarla; “Kur’an-ı Kerîm bizden; Nasıl bir insan istiyor? Nasıl bir toplum istiyor? Nasıl bir devlet istiyor? Nasıl bir medeniyet istiyor? sorularının cevaplarını göreceğiz” açıklamasında bulundu.

Sosyal medyada birçok kullanıcı, programın kendilerine manevi olarak çok fayda sağladığını ifade ederek;
“Yaz dönemini hem Allah’ın göndermiş olduğu kitabı okuyarak değerlendiriyor hem de daha önce dikkatimizi çekmeyen ayetleri fark ediyoruz.” paylaşımlarıyla memnuniyetlerini dile getirdi.