09.30.2024

Gayrettepe’deki yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 29’a yükseldi

İstanbul Gayrettepe’de tadilatta olan bir gece kulübünde yangın çıktı. İstanbul Valisi Vali Gül yaptığı açıklamada “Yaralıların tedavisi devam ediyor. Yaralanan ve ölenler tadilatta çalışan kişiler” dedi. Bakan Yerlikaya’dan da olaya dair açıklama geldi.

İstanbul’da Gayrettepe’de Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak’ta saat 13.00 sıralarında meydana gelen yangında hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen saat artıyor.

İddiaya göre, Ramazan dolayısıyla kapalı olan 16 katlı binanın en alt katında bulunan gece kulübünde tadilat yapıldığı sırada sahnenin yanında bir patlama oldu.

Patlamanın ardından gece kulübünde yangın çıktı. Yangının büyümesiyle kulüpte ve bina dumanla doldu. O sırada kulüpte ve binada bulunanlar içeride mahsur kaldı.

Vali Gül’den açıklama

Olay yerine gelen İstanbul Valisi Davut Gül, “Yaralıların tedavisi devam ediyor. Yaralanan ve ölenler tadilatta çalışan kişiler. Gece kulübünün 1987’de aldığı ruhsat var, 2018’de ruhsat yenilenmiş” dedi.

Ölü sayısı artıyor

Olayda hayatını kaybedenlerin sayısı saatler geçtikçe daha da arttı. Yangında en az 29 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Bakan Yerlikaya: Soruşturma başlatıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ da X hesabından olayla ilgili açıklama yaptı.
Yerlikaya, “İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de meydana gelen yangınla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.