11.14.2024

Güney Kore’de binlerce kişi, LGBT’ye Karşı Protesto Düzenledi

Güney Kore’de 1,1 milyona yakın kişi eşcinsel evliliğin yasallaştırılmasına ve on yıldan uzun süredir gündemde olan ayrımcılık karşıtı yasanın çıkarılmasına karşı pazar günü Seul’de düzenlenen kitlesel mitinge katıldı.

Ülkenin tarihindeki en büyük dini toplantılardan biri ülkenin başkenti Seul Plaza, Gwanghwamun Meydanı, Seul İstasyonu ve Yeouido’da gerçekleşti ve organizatörler yaklaşık 1,1 milyon katılımcı olduğunu iddia ederken, polis yaklaşık 230.000 katılımcı olduğunu tahmin ediyor. Miting, Kore Birleşik Hristiyan Kiliseleri ve Kore Presbiteryen Kiliseleri Konseyi de dahil olmak üzere Hristiyan gruplarından oluşan özel bir komite tarafından düzenlendi.

Kilise ayini şeklinde düzenlenen miting, eşcinsel evliliğin yasallaştırılmasına ve katılımcıların “adaletsiz bir yasa” olduğunu iddia ettiği, bir bireyin cinsiyetine, dinine, yaşına, ırkına, akademik geçmişine veya cinsel yönelimine dayalı ayrımcılığı yasaklayacak yasal olarak bağlayıcı bir düzenlemenin geçirilmesine karşıydı. Ayrımcılık karşıtı düzenlemenin farklı versiyonları 2011’den beri önerildi, ancak hiçbiri çoğunlukla muhafazakar blok ve Hristiyan topluluğundan gelen şiddetli muhalefet nedeniyle kabul edilmedi.

“İnsanlar, herkesin aynı olmasıyla — Tanrı’nın önünde eşit olmak yerine — eşitliği sağlama fantezisinin ne kadar tehlikeli ve totaliter olduğunu fark etsinler. Böylece, çoğu insanın özgürlüğünü kısıtlayan böyle insanlık dışı bir yasa çıkmasın,” diye yazıyordu mitingden önce özel grup tarafından dağıtılan 100 dua önerisinin 16. maddesinde.

Grup, ayrımcılık karşıtı düzenlemeyi, “Doğa yasasına ve dünyanın yaratıldığı düzene aykırı” olarak tanımlayarak, düzenlemenin ifade, vicdan ve din özgürlüğünü baskı altına aldığını ileri sürdü.

Ülke genelindeki çeşitli eğitim ofisleri (Seul dahil) tarafından kabul edilen Öğrenci Hakları Tüzüğü’nü de “aynı cinsiyetten öğrenciler arasında romantik ilişkileri teşvik ettiği ve cinsel aşağılanmaya yol açtığı” gerekçesiyle kınayan bildiride, Eğitim Bakanlığı’nın söz konusu tüzüğü kaldırması istendi.