09.29.2024

Hizbullah, Askeri Komutanı Ali Karaki’nin Ölümü Açıklandı

Hizbullah, askeri komutanlarından Ali Karaki’nin 27 Eylül’de İsrail’in Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybettiğini bildirdi.

Hizbullah, askeri komutanı Ali Karaki’nin 27 Eylül’de öldüğünü duyurdu. Karaki, işgalci İsrail’in Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında yaşamını yitirdi. Karaki, grubun güneydeki askerlerinin komutanlığını yürütüyordu. Saldırılarda toplamda 1052 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Hizbullah açıklamasında, Beyrut’un Dahiye bölgesine yönelik hava saldırılarında Karaki’nin de yer aldığı belirtildi. Karaki, 1982’den beri Hizbullah’ın güneydeki askerlerinin liderliğini yapıyordu. 8 Ekim 2023 tarihine kadar bu görevde kaldı.

Açıklamada, Karaki’nin Hizbullah lideri Nasrallah ile birlikte öldüğü ifade edildi. Ali Karaki, hareketin yönetiminde üçüncü önemli isim olarak tanınıyordu.

İsrail ordusu, 8 Ekim 2023’ten beri Hizbullah ile çatışmalara devam ediyor. 17-18 Eylül’de iletişim cihazlarına yönelik saldırılar düzenlendi. 23 Eylül’de Lübnan’ın güney ve Bekaa bölgelerine hava saldırıları yapıldı.

Lübnan makamları, 17 Eylül’den bu yana 1052 kişinin öldüğünü duyurdu. Bu ölümler arasında 104 çocuk ve 194 kadın da bulunuyor. Hizbullah lideri Nasrallah da 27 Eylül’de Beyrut’ta öldürüldü.

Beyrut’a ve kuzey bölgelere göç dalgası sürüyor. Suriye’ye de 10 binlerce kişi göç ediyor. Hizbullah, İsrail’e roket ve füzelerle karşılık vermekte. İsrail, ordusunu hedef alan bu saldırılarda büyük hasar bildirmedi.