04.18.2024

HÜDA PAR seçim kararını açıkladı: ’14 Mayıs’ta Erdoğan’ı destekleyeceğiz’

Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen HÜDA PAR’dan Cumhur İttifakı’na destek geldi. Partinin genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 14 Mayıs’ta Erdoğan’ı destekleme kararı aldıklarını bildirdi.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, seçimlerde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ı destekleyeceklerini açıkladı.

Yapıcıoğlu, kurmaylarıyla yaptığı toplantının ardından alınan kararı kamuoyuna duyurdu.

Gündemlerinde iki madde olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, “Başkanlık Divanı toplantısında il ve ilçe teşkilatlarımızla yapmış olduğumuz istişarelerde, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı aldık” dedi.

“HİZBULLAH TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR”

Yapıcıoğlu daha önce “Türkiye Cumhuriyeti’ne göre Hizbullah bir terör örgütü olabilir ama bana göre bir terör örgütü değil” demişti.

ERDOĞAN SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Partisinin il başkanları toplantısında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aramıza yeni katılacak dostlarımızla ilerleyeceğiz” sözleriyle Cumhur İttifakı’nın genişleyeceği sinyalini vermişti.

Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen HÜDA-PAR 2018 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açık destek vermişti. Erdoğan’ın ‘yeni anayasa’ tartışmalarına da anayasanın ilk dört maddesini hedef alarak dahil olan partinin Genel Başkanı İshak Sağlam, “5 darbeci general yazıyor biz de bunu ilah seviyesine çıkarıyoruz. ‘Bunu eleştiremezsiniz, değiştiremezsiniz, değiştirilmesini teklif dahi edemezsiniz’ düşüncesi akla ve mantığa uygun değil” demişti.