03.29.2024

İran ile normalleşen Suudi Arabistan: Her şey çözülmüş değil

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, İran’la normalleşme ve anlaşma yapmanın iki ülke arasındaki tüm sorunların çözüldüğü anlamına gelmediğini açıkladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, İran’la normalleşmeyi ve bu kapsamda diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesini değerlendirdi.

Bin Ferhan, İran’la diplomatik ilişkileri yeniden kurmayı sağlayacak anlaşmanın “tüm meselelerin çözüme kavuşturulduğu anlamına gelmeyeceğini” kaydetti.

Şarkul Evsat’a konuşan Bin Ferhan, İran ile yapılan anlaşmanın meseleleri diyalog ve diplomasi kanallarıyla çözme konusunda ortak istekliliğin bir yansıması olduğunu belirterek anlaşmanın “tüm meselelerin çözüme kavuşturulduğu anlamına gelmediğini” söyledi.

Suudi Arabistan ve İran ilişkilerini resmen normalleştirdi Suudi Arabistan ve İran ilişkilerini resmen normalleştirdi

İki ay içinde İran ile ilişkilere yeniden başlayacaklarının sinyalini veren Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Bin Ferhan, iki ülkenin karşılıklı ziyaretler yapacağını da sözlerine ekledi.

Suudi Arabistan ve İran Çin’in ara buluculuğunda diplomatik ilişkileri yeniden kurma ve büyükelçilikleri yeniden atama konusunda mutabakata varmıştı.