09.27.2024

İşgalci İsrail Dışişleri Bakanı Katz: Lübnan’da ateşkes olmayacak

ABD ve Fransa’nın öncülüğünde toplamda 10 ülkenin katıldığı İşgalci İsrail- Lübnan arasında ateşkes çağrısına İsrail Dışişleri Bakanı’ndan yanıt geldi. ‘Lübnan’da ateşkesin olmayacağını’ bildiren Bakan Katz, ‘Hizbullah’a karşı savaşın devam ettiğini’ söyledi.

ABD ve Fransa’nın öncülüğünde 8 ülkenin de katıldığı ortak yazılı açıklamada, işgalci İsrail ile Lübnan arasındaki çatışmaların durdurulması için 21 günlük acil ateşkes çağrısında bulunulmuştu. Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail- Lübnan sınırında 21 günlük ateşkes çağrısını memnuniyetle karşılarken katil Netanyahu, geçici ateşkes çağrısına yanıt vermedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, ‘Lübnan’da ateşkes olmayacak’ dedi

İşgalci İsrail’in Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Lübnan’da ‘ateşkes olmayacağını’ ve Hizbullah’a tüm güçleriyle saldırmaya devam edeceklerini belirtti. Sosyal medyadan yapılan açıklamada, ‘”Lübnan’da bir ateşkes olmayacak. Terör örgütü Hizbullah’a karşı tüm gücümüzle zafere ve kuzey sakinlerinin evlerine güvenli dönüşü sağlanana kadar savaşacağız” ifadelerine yer verildi.

Bebek katili Netanyahu, geçici ateşkes çağrısına yanıt vermediğini, kuzeye saldırıların azaltılması yönündeki haberlerin doğru olmadığını ve “İsrail ordusuna tüm gücüyle kuzeyde saldırılarına devam etmesi talimatı verdiğini” açıklamıştı.