04.20.2024

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkan Yardımcısı Özcan Kadıoğlu istifa etti

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkan Yardımcısı Özcan Kadıoğlu, görevinden istifa etti.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkan Yardımcısı Özcan Kadıoğlu, Twitter hesabından paylaştığı açıklamayla görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İstifası için “Yöneticilerimizin ısrarı üzerine beklememi rica ettikleri için bugün açıklıyorum” diyen Kadıoğlu, “Daha önce bir partiden iki kere İl Başkanlığı teklifi ve bir başka partiden Kurucu Üyelik teklifi almama rağmen partime sadakat sebebiyle hepsini elimin tersiyle ittim” dedi.

Kadıoğlu, paylaşımında yer alan dilekçede, son 4 yılda yaşadıkların anlatarak özetle şunlara yer verdi:

“Hiçbir zaman Burdur’dan aday olmak istemedim ama hep Burdur için Genel Başkanımız tarafından yönlendirildim. Bunu üst düzey yöneticilere her zaman ifade ettiğimde bana Genel Başkanımız ne diyorsa onu yap diye ifade ettiler.

Eğer Genel Başkanımız benim başlangıçta talep etmediğim kendisinin teklifi üzerine tamam dediğim bu süreçte bana şunu ifade edip seni Burdur’dan aday yapmaktan vazgeçtim o yüzden müracaat etme deseydi bunu normal karşılayabilirdim.

Son söz olarak istifa etmek yerine bir kenarda oturup sesimi çıkarmayıp olası bir iktidar değişikliğinde çalışmış olduğum Bilge Yılmaz, İsmail Tatlıoğlu veya Erhan Usta beylerden biri mutlaka bakan olacak bende üst düzey bir görev alabilir veya ballı bir yerde yüksek bir maaş alarak yönetim kurulu üyesi olabilirdim.

Bunların hepsini elimle itiyorum. Yukarıda yazdıklarım son 4 yılda yaşadıklarımın bir yansımasıdır. Sayın Cihan Paçacı, İsmail Tatlıoğlu, Erhan Usta beylere ve son dönemde tanıdığım en samimi, en dürüst ve ismi gibi bilge olan Bilge Yyılmaz Başkanıma teşekkür ediyorum.

‘Verdiğiniz sözü ve yaptığınız antlaşmayı yerine getirin. Çünkü verilen söz, sorumluluğu gerektirir.’ İsrâ sûresi (17), İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ediyorum.”