03.29.2024

KESK’ten zam kararına sert tepki

KESK Dönem Sözcüsü Berker Şahin, “Bir avuç azınlık dışında halkın yüzde 99’luk kısmı sefalet içerisinde. Biz kamu emekçileri sefalet içerisindeyiz. Ülkenin yarısı asgari ücretle geçinmeye çalışıyor. Her kalemde yüzde 60’lara, 70’lere, 80’lere varan 6 aylık enflasyon karşılığında yüzde 30’luk bir zam kesinlikle memurun ihtiyacını karşılamamakta” dedi.

KESK’ten zam kararına sert tepki
KESK Dönem Sözcüsü Berker Şahin, asgari ücretle memura ve emekliye yüzde 30 oranındaki maaş zammını değerlendirdi. Şahin, şunları söyledi:

“HALKIN YÜZDE 99’LUK KISMI SEFALET İÇERİSİNDE”

Markete girdiğimizde, kira öderken, giyim alışverişlerinde, eğitim alışverişlerinde, ilaç alırken her sektörde görüyoruz ki bu enflasyon rakamları gerçeği yansıtmıyor. Ekonomik olarak sıkıntıda mıyız?

Bu hükümetin politikalarına baktığımız zaman bir avuç azınlık dışında halkın yüzde 99’luk kısmı sefalet içerisinde. Biz kamu emekçileri sefalet içerisindeyiz. Ülkenin yarısı asgari ücretle geçinmeye çalışıyor.

Geçiniyor diyemiyorum. Geçinmeye çalışıyor. Çünkü geçinilebilecek bir ücret değil. Yüzde 54’lük artış bile insanların geçimini sağlamaya yetmiyor.

“EMEKLİYE, MEMURA YÜZDE 30’LUK ZAM KESİNLİKLE YETERLİ DEĞİL”

Zaten öncesinde yüzde 25 zam yapılmıştı. Herhalde tepkilerden çekinildi ki yüzde 30’a çıkarıldı. Maaşlarımıza baktığımız zaman ülkenin yarısı asgari ücretle geçiniyor. Tüm fiyatlandırmalar da asgari ücret üstünden oluyor.

Bu haliyle bile yetersiz olan asgari ücret, bu fiyatlanmaların üzerine zaten eriyor. Bunun üzerine toplumun geri kalanına da emekliye, memura yüzde 30’luk zam kesinlikle yeterli değil.

Çünkü her kalemde yüzde 60’lara, 70’lere, 80’lere varan 6 aylık enflasyon karşılığında yüzde 30’luk bir zam kesinlikle memurun ihtiyacını karşılayamamakta.