04.20.2024

Kızılay’dan Kerem Kınık açıklaması

Kerem Kınık’ın Kızılay Genel Başkanlığı’ndan istifa etmesine rağmen, kurumun iştiraklerindeki görevlerinden ayrılmadığı yönündeki iddialarla ilgili Kızılay tarafından bir açıklama yapıldı.

Eski Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ın, 6 Şubat’taki Maraş merkezli depremlerin üçüncü gününde çadır satmasıyla tepki çektiği ve kurumun iştiraklerindeki görevlerinden ayrılmadığı yönündeki iddialar yalanlandı.

Kızılay tarafından yapılan açıklamada, Sözcü ve Korkusuz gazetelerinin 24 Mayıs 2023 tarihli sayılarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada, Kerem Kınık’ın Kızılay’ın Genel Başkanlığını kendi isteğiyle 12 Mayıs 2023 tarihinde bıraktığı ve aynı gün tüm iştiraklerdeki görevlerini de bıraktığı vurgulandı. Kızılay’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Türk Ticaret Kanunu’nun ilgili hükümleri gereğince tescil süreçlerinin başlatıldığı ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu haberlerin Kızılay’ı itibarsızlaştırmaya yönelik gerçek dışı olduğu ve Kızılay’ın tüm yasal haklarını kullanacağı belirtildi.

Bu şekilde yapılan açıklama ile Kızılay, Kerem Kınık’ın kurumun iştiraklerindeki görevlerinden ayrıldığı konusunda net bir duruş sergilediğini ve iddialara yanıt verdiğini göstermiş oldu.

Kızılay’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

KAMUOYUNUN DİKKATİNE

Sözcü ve Korkusuz Gazetelerinin 24.05.2023 tarihli sayılarında yer alan, 4 Nisan 2016 – 12 Mayıs 2023 tarihleri arasında derneğimizin Genel Başkanlığını yürüten Dr. Kerem Kınık’ın Kızılay’ın iştiraklerindeki görevlerinden ayrılmadığı yönündeki yalan haber üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunlu olmuştur. Kızılay Genel Başkanı iken 12.05.2023 tarihinde görevinden kendi isteği ile ayrılan Dr. Kerem Kınık, Kızılay Tüzüğü ve Kızılay iştiraki olan şirketlerin kuralları gereği aynı gün tamamı Kızılay’a ait olan tüm iştiraklerin yönetim kurullarındaki görevlerini de bırakmıştır. Bu tarihten itibaren Türk Ticaret Kanunu’nun ilgili hükümleri gereğince tescil süreçleri başlatılmıştır. Kızılay’ı itibarsızlaştırmaya yönelik gerçek dışı bu haberlerle ilgili olarak Kızılay tüm yasal haklarını kullanacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunulur