04.26.2024

Minik Eymen’in katillerine “cinsel istismar” suçundan da ceza verildi

İzmir’de 5 yaşındaki Eymen Durak’ın ormanda ölü bulunmasına ilişkin istinaftan dönen davada yeniden yapılan yargılama sonunda, daha önce “nitelikli kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen anne ile sevgilisi, bu cezanın yanı sıra “zincirleme şekilde çocuğun istismarı” suçundan 30’ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen dava, dün yapılan duruşmayla karara bağlandı. Duruşmaya, sanıklar Serkan Elçetin ve Mine Durak, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Taraf avukatları, davaya müdahil, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmada sanık Mine Durak, Eymen’i kendisinin öldürmediği yönündeki savunmalarını tekrarladı. Diğer sanık Serkan Elçetin de suçsuz olduğunu ileri sürdü. Serkan Elçetin’in savunması sırasında, “Ben Eymen’in boğulma şekliyle ilgili rapor alınmasını istemiştim ama almadınız” şeklindeki sözlerini mahkeme başkanı, “Alamadık çünkü ceset erimişti” şeklinde yanıtladı.