03.28.2024

Ortaylı: Vatandaşlık satılıyor bu memlekette, büyük rezalet

Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın, iktidarın para karşılığı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı vermesine “Vatandaşlık satılıyor bu memlekette, bu büyük bir rezalettir. Türkiye vatandaşı olmak için bu tarihin çilesini çekmek lazım. 500 bin dolara 400 bin dolara 250 bin dolara vatandaşlık satılmaz. Ayrıca ev de satılmaz” ifadeleriyle tepki göstermesi gündem oldu.

İktidarın en çok eleştirilen politikaları arasında yer alan, yabancıların belli bir meblağ değerinde konut satın almaları karşılığında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alabilmelerine tepkiler sürüyor. Son olarak ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın bu uygulamaya tepki gösterdiği anlar, sosyal medyada gündem oldu.

Youtube kanalı KAFA TV’de Candaş Tolga Işık’ın programına katılan İlber Ortaylı, Türkiye’de “vatandaşlık satılmasına” sert çıktı.

‘YABANCILARA MESKEN SATACAK KONUMDA DEĞİLİZ’

Ortaylı, “Vatandaşlık satılıyor bu memlekette, bu büyük bir rezalettir. Türkiye vatandaşı olmak için bu tarihin çilesini çekmek lazım. 500 bin dolara 400 bin dolara 250 bin dolara vatandaşlık satılmaz. Ayrıca ev de satılmaz. Türkiye yabancılara mesken satacak konumda değil” diye konuştu.