03.29.2024

Özdağ ve Kılıçdaroğlu 7 maddelik mutabakat metninde anlaştı

Gazeteci İsmail Saymaz, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi’nin Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın anlaşmaya vardığını duyurdu.

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü TV’de yaptığı açıklamada, Zafer Partisi’nin Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ikinci turda destek verme konusunda anlaşma sağlandığını duyurdu.

Saymaz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bu akşam bir araya geldiğini ve yedi maddelik bir mutabakat metni üzerinde anlaştıklarını belirtti. İkili arasındaki görüşmede, etkin göç ve güvenlik politikaları konusunda Zafer Partisi’nden iki ismin etkin rol alacağı bilgisini paylaştı.

Mutabakat metninde yer alan yedi madde şunlardır:

1. Anayasanın ilk 4 maddesi değiştirilmeyecek.
2. Anayasanın 66. maddesi korunacak.
3. 1924 Anayasası’na bağlı kalınacak.
4. Sığınmacılar 1 yıl içerisinde ülkelerine gönderilecek.
5.Terörle etkin mücadele yapılacak.
6. Yolsuzlukla etkin mücadele edilecek.
7. Kamudaki atamalarda liyakat esas alınacak.
Öte yandan, Ümit Özdağ da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşmeyi ve mutabakat metni üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Detayları Büyük Türk Milleti ile paylaşacakları ortak basın toplantısının yarın saat 11.00’de Zafer Partisi Genel Merkezi’nde düzenleneceğini belirtti.