09.29.2024

Pentagon’dan Önemli Açıklama: İran’a Karşı Askeri Hazırlıklar Güçlendiriliyor

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın şehit edilmesinin ardından, ABD’den önemli açıklamalar geldi. Pentagon, olası bir İran saldırısına hızlı yanıt vermek için askeri birliklerini hazırlamaya başladı.

ABD Savunma Bakanlığı, İran ve müttefiklerinin Ortadoğu’daki Amerikan personeline yönelik olası tehditlere karşı önlemler aldığını bildirdi. Bakan Lloyd Austin, beklenmedik durumlara karşı hazırlığı artırdıklarını ifade etti.

Açıklamada, ABD’nin ek kuvvetlerinin konuşlanmaya hazırlandığı vurgulandı. Pentagon, Ortadoğu’da güvenilir hava savunma kabiliyetini sürdürme taahhüdünde bulundu. Ayrıca, Bakan Austin’e gerilimle ilgili güncel bilgilerin düzenli olarak aktarıldığı belirtildi.

USS Abraham Lincoln uçak gemisi liderliğindeki saldırı grubu, bölgede varlığını sürdürüyor. ABD, bu durumla ilgili olarak tüm senaryoları dikkate alıyor. Olası bir saldırıya karşı hazırlıklarının üst seviyede olduğu bildirildi.

Açıklamada, “Bakan (Lloyd Austin), çeşitli beklenmedik durumlara yanıt verme hazırlığımızı üst seviyeye çıkararak, ABD’nin ek kuvvetlerinin konuşlanmaya hazırlığını artırdı. Savunma Bakanlığı, tüm Ortadoğu’da güvenilir ve entegre hava savunma kabiliyetini sürdürüyor” ifadelerine yer verildi.