03.29.2024

Rusya’dan Türkiye’deki seçimlere ilişkin ilk değerlendirme

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye’deki seçimlere ilişkin “halkın tercihine saygı duyduklarını” ifade etti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye’de 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Peskov, seçimleri dikkatle takip ettiklerini ifade etti.

Halkın tercihine saygı duyduklarını belirten Peskov, Türkiye ile Rusya arasındaki işbirliğinin derinleşeceğini ve genişleyeceğini düşündüklerini ifade etti.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son dönemde sosyal medyada yer alan sahte içerikli ses ve görüntülerden Rusya’nın sorumlu olduğunu söylemişti. 

11 Mayıs’ta sosyal medya hesabından Türkçe ve Rusça yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu, “Sevgili Rus Dostlarımız, Dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hala işbirlikten ve dostluktan yanayız” ifadelerine yer vermişti. 

Kremlin’den yapılan açıklamada ise “Türkiye’deki seçimlere müdahale ettiğimiz yönündeki açıklamanın gerekçesini bilmiyoruz ve buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Ana muhalefetin adayına bu yöndeki iddiaları ileten her kimse yalancıdır” denilmişti.