04.20.2024

Şam’da polis karakolunda patlama: 5 yaralı

Suriye’nin başkenti Şam’ın Barzah bölgesinde bir polis karakolundaki araçta yaşanan patlamada biri polis memuru, dördü personel beş kişi yaralandı.
Suriye’nin başkenti Şam’ın Barzah bölgesindeki polis karakolunda bir araçta patlama meydana geldi. Patlamada beş kişi yaralandı.

Suriye devlet ajansı SANA’nın haberine göre, Barzah Polis Karakolu’nda yaşanan patlamada bir polis memuru ve dört personel yaralandı. Suriye İçişleri Bakanlığı, yaralıların hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığını, patlamanın kaynağını belirlemeye yönelik inceleme ve soruşturmanın devam ettiğini açıkladı. Bakanlık, araca patlayıcı yerleştirilip yerleştirilmediği ya da belli bir kişinin hedef alınıp alınmadığı hakkında bilgi vermedi.

BARZAH, 2017’DEN BU YANA ŞAM HÜKÜMETİNİN KONTROLÜNDE

Reuters’ın aktardığına göre, Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı ordu kuvvetleri, başkent Şam’ın kuzeydoğusunda bulunan Barzah ve komşu bölgelerin kontrolünü 2017’de geri almıştı. Barzah’taki muhalif silahlı güçler otobüslerle bölgeden çıkarılmış ve kuzeybatıdaki İdlib’e gönderilmişti. 2018 yılında ise ABD’nin öncülüğündeki hava saldırıları, Barzah’ta Batılı ülkelerin Suriye hükümetinin gizli kimyasal silah programının bir parçası olduğunu iddia ettiği bir araştırma tesisini hedef almıştı.