04.25.2024

Sedat Peker’in iddialarının ardından gözaltına alınmıştı: Ünsal Ban adliyeye sevk edildi

Organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla aranan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde olan Sedat Peker’in iddialarının ardından Muğla’da gözaltına alınan eski THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban adliyeye sevk edildi. Sedat Peker, Ban’ın kendisiyle görüştüğünü, yolsuzlukları anlattığı görüşme kayıtlarının da elinde olduğu ileri sürmüştü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban adliyeye sevk edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliğindeki işlemleri tamamlanan Ban ve beraberindeki şüpheliler, sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Ardından adliyeye getirilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verecek.

Şüpheli Ban hakkında, boşanma aşamasındaki eşine ait kişisel verileri organize suç örgütü elebaşıyla paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamaları bulunuyor.

Yurt dışına kaçmaya çalıştığı sırada 29 Ağustos’ta Muğla’nın Milas ilçesinde şoförü Ahmet K. ile gözaltına alınan Ban, kara yoluyla Ankara’ya getirilmişti.

Ahmet K’nin Gölbaşı ilçesindeki evine arama yapmak için giden polis ekipleri, zanlının eşi Neslihan K. ve baldızı Zeynep Naz H’yi bazı evrak ve dijital materyali bahçede yakarken yakalamıştı.

İki şüpheli de “delil karartma” suçundan aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı.

SEDAT PEKER ‘ELİMDE KAYITLAR VAR’ DEMİŞTİ
Organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla aranan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde olan Sedat Peker, eski THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban’ın kendisiyle görüştüğünü, yolsuzlukları anlattığı görüşme kayıtlarının elinde olduğu söylemişti.