04.25.2024

Sinan Oğan’ın açıklaması Zafer Partisinde istifa getirdi

Zafer Partisinde Sinan Oğan depremi yaşandı

Zafer Partisi kurucularından Kemal Türkoğlu, Sinan Oğan’ın ikinci tur açıklaması sonrası istifa kararı aldı. Oğan, “İkinci tura kalırsanız tercihiniz ne olacak?” sorusuna “Anlaşırsak hükümetin içinde yer alacağız. Anlaşamasak da o zaman yolumuza bakacağız.” yanıtını verdi.

Zafer Partisi kurucularından Kemal Türkoğlu istifa etti. Türkoğlu’nun istifası cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın ikinci tur açıklaması sonrası gerçekleşti. Oğan, “İkinci tura kalırsanız tercihiniz ne olacak?” sorusuna “İkinci tura kalırsanız tercihiniz ne olacak?” sorusuna yanıt veren Sinan Oğan, “İstişareyle açıklayacağız. Tabanımıza, bize oy verenlere, bize imza verenlere soracağız. Kamuoyunda bununla ilgili bir değerlendirme yapacağız. Masaya oturduğumuz taraflarla taleplerimizi konuşacağız. Taleplerimizin başında terörle arasına mesafe koymak olacak. Tabii ki biz bedavadan ortak olmayacağız. Bakanlıklar gibi taleplerimiz olacak. Anlaşırsak hükümetin içinde yer alacağız. Anlaşamasak da o zaman yolumuza bakacağız.” demişti.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Türkoğlu şu ifadeleri kullandı:

“2021’de büyük heyecanla kurduğumuz, kurucu üyesi olduğum Zafer Partisi’nden istifa ediyorum. Sinan Oğan’ın son açıklamaları gösteriyor ki 20 yıllık sayısız kötülüğü olan iktidar ile anlaşma ihtimalimiz varmış. Bu iktidar:
-10 milyon sığınmacı kaçak aldı.
-Bu sığınmacıları göndermeyeceklerini söyledi.
-Türk Milliyetçiliğini ayaklar altına aldı.
-PKK ile masaya oturdu.
-FETÖ’yü bu iktidar darbe yapacak kadar güçlendirdi.
-Paramızı değersiz hale getirdi.
-Hizbullah’ın siyasi kolu HÜDAPAR ile ittifaktalar. Dikkat çekmek isterim ki HDP millet ittifakında değil.

Sinan Oğan orada şunu demeliydi. “Biz asla bu kötü iktidar ile birlikte olmayacağız ve muhalefet ile masaya oturup isteklerimizi söyleyeceğiz.”