04.23.2024

Türkiye-Esed rejimi görüşmesinde yeni tarih

Taraflar son olarak 15-16 Mart tarihlerinde Rusya’nın başkenti Moskova’da görüşmeyi planlamış ancak toplantı son anda iptal edilmişti.

Ankara ile Beşar Esed rejimi arasında uzun süredir istihbari boyutta devam eden görüşmelerin siyasi bir düzleme, ardından ise tam normalleşmeye evrilebilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Son olarak Ankara ile Esed rejimi arasında yeni bir görüşme tarihi daha açıklandı.

Taraflar son olarak 15-16 Mart tarihlerinde Rusya’nın başkenti Moskova’da görüşmeyi planlamış ancak toplantı son anda iptal edilmişti.

“Nisan ayında görüşme olabilir”
Rusya Dışişlerİ Bakanı Yardımcısı Mikhail Bogdanov, taraflar arasındaki bir görüşmenin yakında gerçekleşebileceğini duyurdu.

Rus haber ajansı RIA’nın aktardığı açıklamada Bogdanov, “Dört ülke konsültasyon için Nisan ayının başında Moskova’da görüşebilir” dedi.

Moskova’da gerçekleştirilmesi planlanan görüşmeye Rusya’nın yanı sıra İran’ın ta katılacağı ve görüşmelerin Rusya, İran, Esed rejimi ve Türkiye arasında gerçekleştirileceği belirtiliyor.

Öte yandan Beşar Esed’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Türk askerlerinin Suriye’den tamamen çekilmesi ve Suriyeli muhaliflere verilen desteğin sonlandırılması şartını koştuğu biliniyor.

Moskova’daki görüşmenin gerçekleşmesi durumunda Esed rejimiyle bir sonraki temasın devlet başkanları düzeyinde olması bekleniyor.