04.20.2024

Türkiye ile Esed rejimi arasındaki görüşmeler ertelendi

Türkiye, İran, Rusya ve Esed rejimine bağlı dışişleri bakanı yardımcılarının Moskova’da bu hafta yapacağı görüşmelerin “teknik nedenlerden dolayı” ertelendiği bildirildi.

Türkiye, İran, Rusya ve Esed rejimine bağlı dışişleri bakanı yardımcılarının bu hafta yapacağı toplantının ertelendiği bildirildi.

Reuters’a perşembe günü konuşan Türk Dışişleri Bakanlığından bir kaynak, söz konusu toplantının henüz belirsiz bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçen hafta, tarafların dışişleri bakanı yardımcılarının Moskova’da bir araya geleceğini belirtmişti.

Ancak Türk Dışişleri Bakanlığından bir kaynağa göre, görüşmeler teknik sebepler dolayısıyla ertelendi. Kaynak, toplantının neden ertelendiğine ilişkin farklı bir açıklama yapmadı.

Rejim lideri Beşar Esed dün Rusya’yı ziyaret ederek Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmüştü.

Öte yandan Esed, Sputnik’e yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeyi değerlendirmişti.

Esed “Erdoğan ile görüşmeye gelince, bu, Türkiye’nin Türk ordusunun Suriye topraklarından tamamen çekilmesine, teröre desteğin kesilmesine ve durumun Suriye’de savaşın başlamasından önceki eski haline döndürülmesine açık ve net bir şekilde hazır olduğu bir aşamaya gelinmesiyle bağlantılıdır. Bu Erdoğan ile görüşmemin gerçekleşmesi için tek seçenektir. Bunun yanı sıra bu görüşmenin amacı nedir? Suriye’deki savaşın sonlanmasıyla sonuçlanmayacaksa bu görüşmeyi organize etmenin ne anlamı var?” ifadelerini kullanmıştı.