03.29.2024

Ukrayna 3 limanda tahıl koridoru oluşturmaya başladığını duyurdu

Ukrayna Limanları İdaresi, 3 limanda tahıl kervanları oluşturulmaya başlandığını belirterek gemilerin limanlara giriş ve çıkışlarının, bir geminin öncülüğünde gerçekleştirileceğini bildirdi.

Ukrayna Limanları İdaresi, Odessa, Çornomorsk ve Yujnıy limanlarında tahıl kervanları oluşturulmaya başlandığını bildirdi. Limanlar İdaresi’nden yapılan açıklamada, deniz yoluyla tahıl ve ilgili gıda ürünlerinin ihracatına yönelik girişimin 22 Temmuz 2022’de imzalanmasıyla bağlantılı olarak, Odessa, Çornomorsk ve Yujnıy limanlarının yeniden faaliyete geçmesi için hazırlıkların yapıldığı belirtildi.

Gemilerin kervana dahil edilmesi için başvuru yapılması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, bu gemilerin belirtilen limanlara giriş ve çıkışlarının, bir geminin öncülüğünde gerçekleştirileceği ifade edildi.

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kontrolünde, 22 Temmuz’da İstanbul’da, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında “Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi” imzalanmıştı.