04.26.2024

UNESCO: Nijerya’da okula gidemeyen çocuk sayısı 20 milyona ulaştı

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Nijerya’da okula gidemeyen çocuk sayısının 20 milyona ulaştığını bildirdi. Yapılan açıklamada, dünyada 6 ile 8 yaşları arasında olup halen okula gidemeyen 244 milyon çocuğun bulunduğu açıklandı.

Dünya genelinde okula gidemeyen çocuk sayısının en fazla Nijerya, Hindistan ve Pakistan’da olduğu bildirilen açıklamada, Nijerya’da 10 yıldan fazla süredir okulda gidemeyen çocuk sayısının 10,5 ile 15 milyon arasında değiştiğine işaret edilerek, son zamanlarda ülkedeki güvenlik sorunları nedeniyle durumun daha da kötüleştiği söylendi.


Nijerya’daki güvenlik sorunları nedeniyle ebeveynlerin çocuklarını okula göndermeye istekli olmadığı vurgulanan açıklamada, ülkede şu anda okula gidemeyen çocuk sayısının 20 milyona ulaştığı belirtildi.

Güvenlik sorunlarının yaşandığı Nijerya’da, geçen yıl ülkenin kuzeyindeki okulların hedef alındığı saldırılarda 1000’den fazla öğrenci kaçırılmıştı. Saldırılar nedeniyle çok sayıda okul ve üniversite eğitime ara vermek zorunda kalmıştı.