09.27.2024

Yargı Zulmü Devam Ediyor: Semra Kuytul Hocahanım’a Skandal Hapis Cezası!

Furkan Hareketi mensuplarının bugün Osmaniye’de görülen duruşmasında, mahkemenin skandal bir kararla Semra Hocahanım’a 1 yıl 8 ay hapis cezası verdiği öğrenildi!

Duruşma sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yaparak karara itiraz edeceklerini belirten Semra Kuytul Hocahanım şu ifadeleri kullandı:

‘Kur’an okunan şahsi bir eve yapılan polis baskınına tepki gösterdik!’

“Yaşadığımız Osmaniye olayı üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen muhtemelen birçok kişinin hafızasında tazeliğini korumaktadır. Kısaca hatırlatacak olursak; Osmaniye’de içinde Kur’an okunan bir şahıs evi hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden polis baskını ile kapatılmak istendi biz de buna tepki göstermek için Adana’dan Osmaniye’ye gittik. İçinde Kur’an okunan bir evin kapatılmasına gönlümüz razı olmadı ve ev sahibi arkadaşımıza destek olmak istedik. Orada bu olaya binaen bir basın açıklaması yapmak istediysek de buna bir dakika bile fırsat verilmeden polis tarafından 24 kişi gözaltına alındık. Ve uzun zorlu bir sürecin ardından çıktığımız mahkemede Osmaniye emniyetinden bazı memurların verdiği ve aleni iftira olan ifadeler sebebiyle üç arkadaşımız haksız yere tutuklanıp üç ay hapis yattı.

‘Hakkımızı savunduğumuz bir yayından dolayı bize dava açtılar!’

Bize iftira atan bu polis memurlarından şikayetçi de olduk. Mahkememiz sürüyor. Arkadaşlarımızın tutuklanması üzerine üzerimize atılan iftiraları konuştuğumuz ve o esnada tutuklu üç arkadaşımızın hakkını savunduğumuz bir YouTube yayını yaptık ve yayında ben bu iftiracı polis memurlarının isimlerinin baş harflerini söyledim.

Bunun üzerine güya bu polis memurlarının kişisel verilerini hukuka aykırı bir şekilde elde etmiş ve yayınlamışız (!) diye, bize dava açtılar. Halbuki mahkeme dosyasının zaptı zaten elimizdeydi ve bilgiler zaten orada mevcuttu buna rağmen kişinin isminin sadece baş harflerini söylemişiz. Başka hiçbir kişisel veri de vermemişiz! Buna rağmen suçlama kişisel verileri hukuksuzca(!) elde etme ve yayınlama(!) Bundan dolayı bugün gerçekleşen duruşmada 1 yıl 8 ay hapis cezası aldım. Ne diyeyim, yazıklar olsun.

‘Hakim böyle bir iddianameye nasıl, hangi hukuka uyarak ceza verebildi?’

İstiyorlar ki onlar zulmetsin, biz sadece isminin baş harfini söyleyerek bile bize şunu yaptılar demeyelim!

Hadi polis, bir takım karanlık eller tarafından hazırlanan iftira dolu ifade metnine imzasını attı, hadi savcı adaletten saptı peki hakim böyle bir iddianameye(!) nasıl, hangi hukuka uyarak ceza verebildi!

Adaletin değil talimatların hakim olduğunu memleketim…

‘Kutsal değerlerimiz için gerekirse 18 yıl yatarım!’

Karara itiraz hakkımız var da yine de şunu belirteyim; Biz o gün, içinde Kur’an okunan bir evi savunduk. Sonrasında ben, Kur’an evini savunduğu için üzerine iftira atılarak tutuklanan üç arkadaşımızın hakkını savundum. Suçun(!) adına ne derlerse desinler, Kur’an evini ve iftira ile tutuklanan üç kardeşimin hakkını savunduğum için pişman değilim! Bunun için değil 1 yıl 8 ay, gerekirse 18 yıl yatarım ama kutsal değerlerimizi savunmaktan vazgeçmem! Bu zulmü yapanları da her yerde anlatırım!”

https://x.com/semrakuytul/status/1839676828056785059

https://x.com/semrakuytul/status/1839676828056785059


Hukuksuz karara sosyal medya hesabından tepki gösteren Avukat Rabia Karaaslan ise yaptığı açıklamada:

“Hatırlarsınız bundan 2 yıl önce Osmaniye’deki bir Kuran evinin kapatılmamasının mücadelesini veren Furkan Gönüllüleri polis şiddetiyle karşı karşıya gelmiş, temel hakları her zamanki gibi yok sayılmıştı. Bahsi geçen olayda 3 Furkan Gönüllüsü skandal bir şekilde tutuklanmış ve üç ay cezaevinde kalmıştı. Bu polis şiddeti esnasında 16-17 yaşındaki bir çocuğa uyguladığı şiddetin hararetinden(!) bir polis memuru bacağını burkmuş, burkulan bacağının faturasını ise meydandaki Furkan Gönüllüleri’nden birine kesmiş ve bu kişinin tutuklanarak cezaevine gönderilmesine neden olmuştu. Yukarıda bahsettiğim olayın görüntüleri kamuoyuna düşmüş, yaşanan hukuksuzlukları ve iftiraları anlatmak için tutuklamaların olduğu akşam FurkanTv kanalından yapılan yayında da bu görüntüler gösterilmişti.

İşte bugün görülen mahkeme bu görüntüler ile alakalıydı. Programdaki konuşmaların çözümlendiği tutanakta da görüleceği üzere polis memurunun kişisel verileri şöyle dursun (bilindiği halde) ismi bile verilmemiş sadece yaşanan olayı gösterir video kayıtları paylaşılmıştı.

Adeta ‘yaptığımız zulmü nasıl ifşa edersiniz’ diyerek bugün Furkan gönüllülerinin yaşadığı bu hukuksuzluğu dile getiren müvekkilim Semra Kuytul ‘a 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi!

Yargıtay’ın yerleşik içtihatlarına, Danıştay’ın kolluk kuvvetlerinin görüntülerinin alınmasına ilişkin yürütmeyi durdurma kararına rağmen gözümüzün içine baka baka bu hukuksuz karar verildi.

Çünkü bugün devir işkencecilerin ve onları koruyanların devri. Bugün devir güçlü olandan hesap soramayan yargının devri. Ama elbet bu devir dönecek. O gün bu kararların her biri utanç vesikası olarak tarihe geçecek.

https://x.com/rabiakrsln_/status/1839661523439890459