03.28.2024

Yargıtay’dan 60 Harbiyeli’ye verilen cezalara onama

Yargıtay, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle Orhanlı Gişeleri davasında yargılanan 60 askeri öğrenciye verilen hapis cezalarını onadı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan Hava Harp Okulu öğrencileri Nagihan Yavuz, Nimet Ecem Gönüllü ve Şüheda Sena Öğütalan’ın da aralarında olduğu 60 Harbiyeli öğrencinin cezalarının Yargıtay tarafından onandığı öğrenildi.

Askeri öğrencilerin durumuna ilişkin sosyal medya paylaşımları yapan Askeri Öğrenci Komitesi hesabının duyurusunda, “Orhanlı davasında 60 arkadaşımıza verilen müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından onandı! Çocukları karmaşanın ortasına çek, üzerlerine ateş aç, sonra da müebbete mahkum et! Yazıkları olsun sizin adaletinize..!” ifadelerine yer verildi.

AVUKAT UÇAR: KAHROLSUN ZALİMLER 

Avukat Kemal Uçar, konuyla ilgili paylaşımında, “Nagihan Yavuz, Nimet Ecem Gönüllü ve Şuheda Sena Öğütalan ve bir kısım HHO öğrencilerinin yargılandığı Orhanlı Gişeler Darbe dosyasını Yargıtay  Kahrolsun zalimler!” ifadelerini kullandı.

MELEK ÇETİNKAYA: CİĞERİMİZİ YAKTINIZ 

Askeri öğrencilerin darbeci olamayacağını haykırdığı eylemleriyle Türkiye’nin tanıdığı askeri öğrenci annesi Melek Çetinkaya da Yargıtay’ın kararına “Kizlarin da icinde oldugu Orhanli dosyasini Yargitay Onamiş.Yaktinız cigerimizi yaktiniz.Allah’da sizi yaksin.Lanet olsun” ifadeleriyle tepki gösterdi.