09.16.2024

10 çiftçinin başını kestiler!

Boko Haram Örgütü 10 tane çiftçinin başını kesti

Nijerya’da 2000’li yılların başından beri varlık gösteren Boko Haram’ın 2009’dan bu yana düzenlediği kitlesel şiddet eylemlerinde on binlerce kişi hayatını kaybetti. Örgüt, 2015’ten bu yana ülkenin sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer’de de saldırılar düzenliyor.

Yaklaşık dört gün önce, kurbanlardan dokuzunun Kawuri köyündeki tarlalarında çalışırken teröristler tarafından kaçırıldığı öğrenildi. Boko Haram teröristleri olduğundan şüphelenilen adam kaçıranlar, serbest bırakılmaları için açıklanmayan bir miktar para talep ederek kurbanların bazı akrabalarıyla temasa geçti. Kurbanların akrabaları ve arkadaşları da dahil olmak üzere toplumun ilgili üyeleri harekete geçti ve öngörülen fidyeyi topladı. Ayrıca, müzakereden sonra teröristlerin, topluluğun fidyeyi teslim etmek için yalnızca iki temsilci göndermesi yönünde bir talimat verdiği, ne yazık ki, müzakere edilen fidyeyi teslim etmek için üç kişinin görevlendirildiği ve bu durumun teröristler için pek iyi gitmediği öğrenildi.

Teröristler bu nedenle Pazartesi sabahı üç delege de dahil olmak üzere kaçırılan dokuz kurbanın hepsini topladılar ve üzerlerine ateş açarak 11 kişiyi öldürdüler, diğeri ise kurşun yaralarıyla kurtuldu ve şu anda Maiduguri’deki Devlet İhtisas Hastanesinde tedavi görüyor.