10.04.2024

18 kişinin şehit edildiği Tulkerim felaketi sonrası Batı Şeria’da bazı iş yerleri kepenk kapattı

İşgalci İsrail savaş uçaklarının dün gerçekleştirdiği hava saldırılardan biri, Batı Şeria’daki Tulkerim kentindeki kafeye yapıldı. Tulkerim saldırısında 18 kişi yaşamını yitirdi. Batı Şeria’daki bazı kentlerde iş yerleri kepenk kapattı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgalci İsrail ordusunun yerel bir Hamas liderini öldürdüğünü iddia ettiği hava saldırısının ardından Tulkerim’deki kafede en az 18 kişinin öldüğünü açıkladı. Filistinli yetkililer saldırıyı bir felaket olarak tanımlarken İşgal ordusu saldırıda Hamas liderlerinden Zahi Yaser Abd al-Razeq Oufi’nin öldürüldüğünü ve ölenler arasında Hamas’ta aktif olan başka “ajanların” da bulunduğunu iddia etti.

1950 yılında UNRWA tarafından 0,18 kilometrekarelik bir alanda kurulan Filistin mülteci kampının da bulunduğu Tulkerim’deki bir yetkili, basına açıklama yaparak saldırıyı bir ‘katliam’ olarak nitelendirdi. Alt katında çok sayıda Filistinlinin toplandığı popüler bir kafenin bulunduğu iki katlı bina yıkıldı. Tulkerim saldırısı sonrasında El Halil kentindeki iş yerleri kepenk kapattı.