05.20.2024

8. Yargı Paketi’nin görüşmeleri Genel Kurul’da devam ediyor: 21 madde daha kabul edildi

Teklifle, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılacak. ‘Örgüt adına suç işlediği’ iddia edilen kişi ayrı ayrı cezalandırılacak

AKP’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı ve Türk Ceza Kanunu’na (TCK) yeni düzenlemeler getiren 43 maddelik 8. Yargı Paketi’nin görüşmeleri TBMM Genel Kurulu’nda devam ediyor. Teklifin birinci bölümünde yer alan 21 madde kabul edildi. iansargentreupholstery.com Mens VANS 2020 team easy on tøj til salg onlinebijuta.com lego friends lego friends lego friends bežecká obuv bezecke topanky חליפות מידות גדולות נשים Mens VANS 2020 onlinebijuta.com bezecke topanky bežecké tenisky bezecke topanky bezecke topanky Mens VANS 2020

Kanun teklifinin görüşmelerine, 27 Şubat’taki TBMM Genel Kurulu’nda toplantı yeter sayısı bulunamadığı için 28 Şubat’taki birleşimde başlandı. Şimdiye kadar birinci bölümdeki 21 madde görüşülerek kabul edildi.  

8. Yargı Paketi olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklif, Meclis’in seçimden önce görüşeceği son kanun teklifi olacak.

Emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılacağı düzenlemenin de yer aldığı 8. Yargı Paketi’nin görüşmeleri tamamlanamadığı için Genel Kurul, 2 ve 3 Mart’ta da çalışacak; görüşmelerin tamamlanmasının ardından seçime kadar çalışmalarına ara verecek.

TBMM Genel Kurulu’nun 67. birleşimi bugün de Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı.

Grup başkanvekilleri yerlerinden söz alarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmasının ardından teklifin birinci bölümündeki maddeleri görüşmelerine ve oylamalara geçildi.