09.20.2024

Rusya, mahkumları da orduya almaya başladı

Savaşa katılacak asker bulmakta zorlanan Rusya artık mahkumları da orduya almaya başladı.

Savaşın başından bu yana 70 bin ila 80 bin Rus askerin öldürüldüğü iddia ediliyor

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rusya’nın Ukrayna istilasına katılacak asker bulmakta güçlük çektiğini belirtti. Pentagon’dan kimliğini paylaşmayan bir üst düzey yetkili, pazartesi günü yaptığı açıklamada Kremlin’in savaşta hedeflediği asker ve personel sayısına ulaşamadığını öne sürdü. Yetkili, Rusya’nın orduya asker alma çalışmalarının kapsamını genişletmeye başladığını belirterek, “Yeni katılacaklar için üst yaş sınırını kaldırdılar, mahkumları da orduya alıyorlar” iddiasında bulundu.

Kremlin, Ukrayna istilasında şu ana dek ne kadar askerin öldüğüne dair bilgi paylaşmıyor (Reuters)ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rusya’nın Ukrayna istilasına katılacak asker bulmakta güçlük çektiğini bildirdi. Pentagon’dan kimliğini paylaşmayan bir üst düzey yetkili, pazartesi günü yaptığı açıklamada Kremlin’in savaşta hedeflediği asker ve personel sayısına ulaşamadığını öne sürdü.Yetkili, Rusya’nın orduya asker alma çalışmalarının kapsamını genişletmeye başladığını belirterek, “Yeni katılacaklar için üst yaş sınırını kaldırdılar, mahkumları da orduya alıyorlar” dedi.

Öte yandan Savunma Bakanlığı görevlisi, “Orduya yeni dahil edilen kişilerin çoğu yaşça daha büyük, formda değil ve yeterli eğitimden geçmedi” ifadelerini kullandı. Yetkili, bu noktadan sonra Rus ordusuna alınacak yeni askerlerin Kremlin’in savaş gücünde yıl sonuna kadar gözle görülür bir artışa yol açmayacağını savundu. ABD’li görevli, savaş başlamadan önce Kremlin’in asker ve personel sayısını 1 milyona çıkarmayı hedeflediğini fakat bu sayının 850 binde kaldığını iddia etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 24 Şubat’ta verdiği askeri operasyon emriyle başlattığı savaşın 188. gününde de çatışmalar devam ediyor.

Savaşa katılacak asker bulmakta zorlanan Rusya mahkumları da orduya almaya başladı.