09.20.2024

Meteoroloji’den 4 bölge için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı:

06.09.2022 Salı Günü Doğu Karadeniz Kıyılarında Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü: Doğu Karadeniz’in kıyı kesiminde iki gündür etkili olan sağanak ve gök gürültülü yağışlara ilave olarak, yarın da (06.09.2022 Salı) bölgede yerel kuvvetli yağışların devam edeceği tahmin edildiğinden başta heyelan tehlikesi olmak üzere, sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir uyarısında bulundu.

Meteoroloji’den 4 bölge için sağanak uyarısı!

Bu İller Dikkat!

Meteoroloji’den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Toroslar, Doğu Anadolu’nun kuzeyi gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Yağışların orta ve doğu Karadeniz’de kuvvetli olması bekleniyor. Diğer yandan Marmara ve kıyı Ege’de kuvvetli poyraz etkisini hissettirecek.

Hangi Bölgelerde Hava Durumu Nasıl Olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Sivas çevreleri, Hatay’ın kıyı ilçeleri ile Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Sinop çevreleri ile Ardahan’ın güney ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege’de kuzeyli yönlerden, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.