09.19.2024

Adana Valiliği’nden Mevlid Kandili Programına İptal Kararı!


Adana Valiliği’nin, Furkan Hareketi Mensuplarının 8 Ekim’de Adana Mimar Sinan’da gerçekleştirmeyi planladığı Mevlid Kandili özel programına iptal kararı verdiği belirtildi


Furkan Hareketi Mensuplarının 12 Eylül’de Mimar Sinan’ı program için tahsis ettiği, 13 Eylül’de valiliğe başvuruda bulunduğu belirtildi. Hareket mensuplarının 29 Eylül’de LED ekranlar için sözleşme yaptığı ancak Alparslan Kuytul Hoca’nın fotoğrafı ve Furkan Hareketi logosu olduğu gerekçesiyle firmaya baskı yapıldığı, sözleşmeye rağmen yayın yapılmadığı öğrenildi. Bugün (4 Ekim) valiliğin program hakkında iptal yazısı verdiği belirtildi.

Hareket mensupları, 12 gün önce başvuru yaptıkları halde dönüşün ancak 22 gün sonra gerçekleştiğini söyleyerek; “Bize bugüne kadar ‘Dilekçe ile başvurun, siz başvuru yapmadan eylem yapıyorsunuz’ diyen emniyet ve valilik, ‘Dilekçe verirken de geç vermeyin’ diyen valilik, etkinlikten neredeyse 1 ay önce verdiğimiz dilekçeyi, son 4 gün kala mesai bitiminde olumsuz olarak cevaplıyor” dedi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Semra Kuytul Hocahanım ise;

“1- Adana Valiliği AdanaEmniyeti nden aldığı (!) talimatla Mevlid Kandili programının yapılmasını uygun görmemiş! Hiç bir gerekçe belirtmeden ve bir izaha ihtiyaç hissetmeden.. Kutsalımıza saldırıyı -aman seçim öncesi halk uyanmasın diye- sessiz, sedasız yapmaya çalışıyorlar ama 2-Onlar sessiz sedasız iptal edelim olsun bitsin diyor ama biz, kutsallarımıza ve haklarımıza saldıranlara yaptıkları İslam düşmanlığı sebebiyle teşhir cezası veriyoruz.. Hz. Ali ne güzel demiş, BİR ZULME ENGEL OLAMIYORSANIZ ONU DUYURUN! Bu akşam bu konuyu hep beraber konuşalım 3- Valilik kararı, gerekçeleri (!), kararın hukuki (!) yönleri.. Bu memleketin kimsenin babasının malı olmadığı, keyfi kararların suç olduğu vb içerik çok… Furkana Dokunma, Duyurur Dünyaya! Kutsalıma dokunma! Gerekirse hapse girmeyi göze alırız! Misal mi? Kuran Evi-Osmaniye” ifadelerini kullandı.