09.21.2024

ABD’nin Madrid Büyükelçiliğine bombalı mektup gönderildi!

İspanya’da son belirlemelere göre dünden bu yana beş noktaya bombalı mektup gönderildi. Son olarak Madrid’deki ABD Büyükelçiliği’ne de bomba içerikli zarf gönderildiği açıklandı. İspanya’daki Rusya Büyükelçiliği olayı kınadı.

İspanya’da dünden bu yana Ukrayna Büyükelçiliği dahil Rusya-Ukrayna savaşı bağlamında Kiev’e destek olan resmi kurumlara patlayıcı madde içerikli zarflar gönderiliyor.

İspanya polisi öğlen saatlerinde ABD’nin Madrid Büyükelçiliği binasına da şüpheli bir zarfın geldiğini duyurdu.

Büyükelçilik yetkililerinin söz konusu zarfı İspanyol bomba imha ekibi Tedax’a ilettiği ve gerekli analizlerin başlatıldığı kaydedildi. İspanyol basınında yer alan haberlerde, söz konusu zarfın diğer patlayıcı içerikli zarflarla aynı olduğu belirtildi.

TOPLAMDA ALTI, DÜNDEN BERİ İSE BEŞ NOKTA HEDEF ALINDI

Dün İspanya’daki Ukrayna Büyükelçiliği’ne gönderilen bombalı mektup bir kişinin hafif yaralanmasına neden olmuştu. Ardından Zaragoza kentindeki “Instalaza” adlı silah şirketine, bu sabah da Madrid yakınlarındanki Torrejon de Ardoz askeri hava üssü ile Savunma Bakanlığı binasına küçük ölçekli patlayıcı bulunan mektuplar gönderilmişti. İspanya İçişleri Bakanlığı ayrıca 24 Kasım’da da İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in ofisine bombalı mektup gönderildiğini bugün duyurmuştu.

ZARFLARIN İSPANYA İÇİNDEN GÖNDERİLDİĞİ SANILIYOR

Tüm zarfların kahverengi olduğu, gönderenin isminin yer almadığı, içlerinde piroteknik patlayıcı madde bulunduğu ve kesin olmamakla birlikte beş zarfın da İspanya içinden gönderildiğine ilişkin izler olduğu duyurulmuştu.

Patlayıcı madde içerikli zarflardan sonra İçişleri Bakanlığının talimatıyla ülkedeki tüm yabancı misyonlarda ve kamu binalarında güvenlik önlemleri artırılıp halka sakin olmaları çağrısı yapıldı.

RUS BÜYÜKELÇİLİĞİ OLAYI KINADI

İspanya’daki Rusya Büyükelçiliği de Twitter hesabından yaptığı açıklamada olayı kınadı.

Diplomatik misyon açıklamasında “Her türlü terör tehdidini veya eylemini kınıyoruz” diyerek “Özellikle diplomatik bir misyona yöneltilen her türlü tehdit veya terör eylemi tamamen kınanmalıdır” ifadelerini kullandı.