09.19.2024

Erdoğan, 2023’te ‘son kez’ destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2023’te milletten kendi adımıza son kez istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı inşasını başlatıp bu kutlu bayrağı gençlere teslim edeceğiz” diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, konuşmasında “2023’te milletten kendi adımıza son kez istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı inşasını başlatıp bu kutlu bayrağı gençlere teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta açıkladığı ekonomi danışmanı Jeremy Rifkin’e tepki göstererek, “Öyle ithal danışmanlarla yürümedik biz bu yollarda, siz varsınız yeter. Nedir o ithal danışman falan, geç o işleri geç” diye seslendi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Samsun istikbalin de istiklalin de kıymetini en iyi bilen şehirdir. Ülkemizin yönetimini üstlendiğimiz 20 yıl boyunca mücadelenin içinde yer aldık. Vesayetçilerden darbecilere, teröristlerden ekonomik tetikçilere kadar her kesimden tehdide karşı milletimizin ve devletimizin bekasını savunduk. Amaç Türkiye’yi küresel siyasi ve ekonomik düzenin dışında bırakmaktı.

ALTILI MASA’YI HEP BİRLİKTE ÇÖKERTECEĞİZ: Parlamentomuzda terör örgütünün uzantıları var. Şimdi bu uzantıları da 2023’te hep birlikte temizlemeye hazır mıyız? 2023’te parlamentomuz gerçek sahipleriyle ihya olacak. Altılı Masa’yı hep birlikte çökerteceğinize inanıyorum.

ÜZERİMİZDE ASIRLARDIR UYGULANAN SENARYOLARI ÇÖPE ATTIK: Ülkeyi yönetme sorumluluğunu alınca, kolları sıvayıp hemen işe giriştik. Bir yandan tarihimizin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlesini başlatırken, üzerimizde asırlardır uygulanan senaryoları çöpe attık. Ülkemizi eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, şehircilikten spora dünyanın birinci ligine çıkaracak eser ve hizmetlere kavuşturduk.

BAYRAĞI GENÇLERE TESLİM EDECEĞİZ: 2023’te milletten kendi adımıza son kez istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı inşasını başlatıp bu kutlu bayrağı gençlere teslim edeceğiz. Büyüklerimizden devraldığımız Türkiye ile gençlerimize devredeceğimiz Türkiye arasındaki asırlık farkı akıl ve vicdan sahibi herkes görmektedir. Türkiye’yi 20 yılda 3 kat büyütmüş olmamızı yeterli bulmuyor, en kısa sürede 2 kat daha büyüterek dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına sokmayı hedefliyoruz.

TÜRKİYE ARTIK EMİR ALAN DEĞİL, EMİR VEREN BİR ÜLKE: Bir yandan tarihimizin en büyük kalkınma ve demokrasi hamlesini başlattık. Bir yandan da kurulan sinsi senaryoları bir bir yırtıp attık. Her alanda ülkemizi birinci lige çıkaracak eser ve hizmetleri sunduk. Gelişmiş ülkelerin bile gıpta ile baktıkları bir hizmet altyapısı kurduk. Şimdi ne diyorlar, Türkiye çok farklı bir ülke. Türkiye artık emir alan değil, emir veren bir ülke. Salgın krizinde, sağlık sistemimizin gücünü gördük. Dünyanın dört bir yanına ürettiğimiz aşı ve ilaçları biz gönderdik. Çünkü biz veren eldik. Veren el, alan elden hayırlıdır.

İTHAL DANIŞMANLARLA YÜRÜMEDİK BİZ BU YOLLARDA: Öyle ithal danışmanlarla yürümedik biz bu yollarda, siz varsınız yeter. Nedir o ithal danışman falan, geç o işleri geç. Gözümüz de kalbimiz de hep milletimize baktı.”