09.20.2024

Özgür Özel, Süleyman Soylu ile ilgili dosyaları açıklıyor!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili bir dosyayı kamuoyu ile paylaşıyor.

Özgür Özel, “Nasıl bir ‘suç işleri bakanı’ ile karşı karşıya olduğumuzu anlatmak istiyorum” diyerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla ilgili bir dosyayı kamuoyu ile paylaştı.

Özel, “Türkiye’de sokaklarda, siyasette yaşananlar düşünüldüğünde açıklayacaklarımızı biz açıklayacak durumda olmazsak üç arkadaşımıza bırakız demiştik. Dünden beri Türkiye’de önemli bir gündem haline geldi” ifadelerini kullanarak şu açıklamalarda bulundu:

“Bugüne kadar hep Soylu’ya sorular sorduk, cevaplar bekledik ama bugün Soylu’ya soru sormayacağız, verebileceği cevap olduğunu da düşünmüyoruz. Çok konuşulan, iddia edilen bir meseleyi ispat etmeye geldik.

Merkez sağın prensinin AK Parti yolculuğundaki taşıyıcının FETÖ olduğuna şüphe yok. Akademisyen Vedat Demir ile bağlantısını anlatmıştık, bir kelime cevap veremeyip ‘o zamanlar iltisakı yoktu’ demişti. Sen Gülen’i ziyarete gittin mi diye sorduğumuzda ‘hayır’ demedi hiçbir zaman.

Kendisi 51 ildeki kampanyasının finansmanını yapanlar tarafından AK Partiye lanse edildiği süreçte Demokrat Parti’den ihraç yaşadı. Kendisi, FETÖ’den dolayı ilk sivil ve siyasi ihraçtır. O ihraç süreci ve sonrasında yaşananların bugün hayatımızı ne hale getirdiğini, bunu nasıl yönettiklerini konuşmaya başlayacağız.

2012’de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı oldu, sonra Çalışma Bakanı, sonra İçişleri Bakanı… İçişleri Bakanı olduktan beri onun bir troll ordusu olduğunu biliyoruz. TC’nin unutulmaz içişleri bakanları var, her siyasi gelenekten.vŞüphesiz Soylu da unutulmayacak. Bugün Soylu’nun itibar suikastlerinin, dezenformasyonların nasıl yapıldığını, nasıl usülsüzlük ağı ile finanse edildiğini kanıtlayacağız.”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Yarın Süleyman Soylu ile ilgili bir dosya açıklayacağım. Başıma bir şey gelirse diye üç arkadaşıma daha verdim dosyayı, ben açıklayamazsam onlar açıklayacak” demişti.