09.20.2024

Filistin’de Yüksek Tansiyon!

İşgal Altındaki Kudüs’te yeni bir silahlı saldırı olayında iki Siyonist işgalci yaralandı

İbrani medyasının bildirdiğine göre, silahlı saldırı İşgal Altındaki Kudüs’teki Silwan yakınlarındaki bir yerleşim karakolunda gerçekleşti.

İsrail polisinden yapılan açıklamada, El Cezire TV kanalının haberine göre, bölgedeki güvenlik güçlerinin henüz 13 yaşında olan saldırganı “etkisiz hale getirdiği” belirtildi. İbrani medyası, her iki yerleşimcinin de ciddi şekilde yaralandığını söyledi.

Hamas sözcüsü Hazem Qasem ise Silwan saldırısının İsrail işgalinin “halkımıza ve kutsal türbelerimize” karşı işlediği suçlara misilleme olduğunu söyledi. İşgale karşı mücadele, halkımızın özgürlük ve bağımsızlık hedeflerine ulaşıncaya kadar devam edecektir” dedi. Saldırı, İşgal Altındaki Kudüs’te Cuma gecesi 7 işgalci yerleşimciyi öldüren ve 12 kişiyi yaralayan benzer bir silahlı saldırının ardından 24 saatten kısa bir süre sonra geldi. Ayrıca, Perşembe akşamı yaşlı bir kadın da dahil olmak üzere 9 Filistinliyi öldüren İsrail’in Cenin ve mülteci kampına düzenlediği şiddetli baskından iki gün sonra misilleme olarak geldi.