09.19.2024

Patnos Cezaevinin Skandalları Bitmiyor!

Semra Kuytul Hocahanım, Alparslan Hoca’ya yönelik bayram ziyaretinin ardından Patnos Cezaevi yönetiminin skandal uygulamalarını açıkladı.

Hukuksuz uygulamalarıyla gündemden düşmeyen Ağrı/Patnos Cezaevi yönetimi yeni bir skandala imza attı. 343 gündür tecritte tutulan Alparslan Kuytul Hoca’yı ziyaret etmek için cezaevine giden ailesinden küçük kızı(10) ve yeğeni, ziyaretçi sayısının fazlalığı nedeniyle görüşe alınmadı. Bayram görüşünün zehir edildiğini ifade eden Hocahanım, cezaevi yönetiminin önceki ziyaretçi sayısı çelişkisini de açıkladı:

“Biz hiçbir zaman cezaevlerinde müsamaha diye bir şey bilmeyiz, böyle bir şey olmaz. Yönetmelik ne ise onu uygularlar. Biz 10 aydır, 5 yetişkin, iki küçük çocukla cezaevi ziyaretine giriyoruz. Sonra 6’ya çıktı sayı, kendileri değiştirdiler yönetmeliği. Şimdi de “tekrar değiştirdik, 5’e düşürdük” diye yalan söylüyorlar. Ziyaretçi sayısını 5’e düşürdükleri evrak 2022 tarihine ait bir evrak! Küçük kızım Rabia göz kaydı bile yapılmadan içeri alınıyor. Dolayısıyla biz 4 yetişkin olarak içeri giriyoruz.

Diyorlar ki “Biz fazlasını alırsak bizim hakkımızda soruşturma açılır.” O zaman geçen hafta kendi iradeleriyle 8 kişi olarak içeri alındık. O zaman tüm memurlar hakkında soruşturma açılsın! Bu hafta 10 yaşındaki çocuğumu yetişkin sınıfına alarak görüşe almadılar. Halbuki yönetmelikte 13 yaş altı çocuk sayılıyor.”

Tehdit Edildik!

Semra Kuytul Hocahanım cezaevi yönetimindeki memurun kendilerini tehdit ettiğini açıkladı: “Bizimle burada tartışmaya devam ederseniz ya da savcılığa giderseniz görüşünüz yanacak, hiç görüşemeyeceksiniz.” dediklerini belirtti.

‘Cezaevi Müdürü Değişti!’

Hocahanım, yetkililerin yapılan hukuksuz uygulamanın “cezaevi müdürünün değişimine” bağladıklarını ifade etti. Hocahanım konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Diğeriyle çok zulmedemediniz mi? O yüzden mi değiştirdiniz? Mazgalların plastikle kapatılması da bu cezaevi müdürünün gelmesiyle oldu.”

Alparslan Hoca’ya Verilen Telefon Yasağı 6 Aya Çıkarıldı!

Cezaevi idaresinin Alparslan Hoca hakkında açtığı hukuksuz soruşturmanın 6 aya kadar çıkarıldığını belirten Hocahanım konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Hocamdan duyduk ki cezaevi tarafından yetkileri olmadığı halde bir telefon yasağı daha verilmiş bu defa üç ay!”

Alparslan Hoca hakkında açılan ilk telefon yasağı 1 aylık olarak verilmiş sonrasında bu karar infaz hâkimliğince kaldırılmış, savcının itirazı üzerine karar beklemeye alınmıştı.

Bir başka konuşma üzerine cezaevi yönetimi 2 aylık bir telefon yasağı soruşturması daha açtı. Bu yasağa da itiraz edildi.

Semra Hocahanım’ın son yaptığı açıklaması sonrası 3 aylık telefon yasağı daha açıldığı, toplamda 6 aylık telefon yasağı soruşturması olduğu öğrenildi.