09.20.2024

Erdoğan’ın yemin törenine 20’ye yakın devlet başkanı katılacak

3. kez cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan’ın yemin törenine 20’ye yakın devlet ve hükumet başkanı katılacak.

Yeniden seçilen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2014 yılında ilk kez seçildiği dönemde yaptığı gibi bir tören düzenlemeye hazırlanıyor. Ankara’da Saray ile Meclis arasındaki tüm yollar trafiğe kapatılırken, törene 20’ye yakın devlet ve hükumet başkanının katılması bekleniyor.

YEMİN TÖRENİ TBMM’DE YAPILACAK
28 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde tekrar cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’ın yemin töreni yarın TBMM’de yapılacak. Törene aralarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kazakistan, Ermenistan, Cezayir, Macaristan, Ruanda’nın da olduğu 20’ye yakın ülkenin devlet ve hükumet başkanının katılması bekleniyor.

NATO GENEL SEKRETERİ DE GELECEK
Katar Başbakanı El Sani’nin de TBMM’de liderler için ayrılan locada yerini alması bekleniyor. İran Birinci Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Rusya adına katılacak isim ise parlamentonun alt kanadı Duma’nın Başkanı Vyaçeslav Volodin olacak. Venezuela Devlet Başkanı Nikolas Maduro da törende olması beklenen isimler arasında. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in de törene katılması bekleniyor.